ОСТАННІ НОВИНИ

Середня вартість ялинки для українця – 250 грн

|

Найчастіше у 2012 році українці купують новорічне дерево – ялинку 1,6 – 2 м заввишки. Коштує така святкова прикраса в середньому 250 грн. Такі результати дослідження ринку, проведеного кореспондентом УНН.

На ялинкових базарах й вуличних торгових майданчиках у 2012 році найпопулярнішим хвойним деревом стала ялинка. Проте деінде продаються й сосни. А от зустріти піхту чи інший вид хвойного дерева – рідкість. В залежності від висоти, густоти та пухнатості дерева змінюється і ціна.

Невеличку карпатську ялинку заввишки 0,5 м можна придбати за 45 грн, ялинка висотою1,5 мкоштуватиме від 130 до 200 грн. За 2 м  хвойної красуні доведеться викласти 250-350 грн. А густа та пухнаста ялинка заввишки 3 м обійдуться українцю до 800 грн.

Таким чином, українця у 2012 році пропозиція підштовхує обрати з-поміж видів хвойного дерева саме ялинку. Продавці говорять, що співати новорічні пісні й просити “ялинко, світися” буде правильно саме під ялинкою. А ось покупці хвилюються, що більш дрібні голки ялинки у порівнянні із сосновими буде важче прибирати, проте залишитися без новорічного атрибуту не хочуть.

Нагадаємо, що на стовбурі легальної ялинки має бути закріплений електронний чіп-бірка, який засвідчить місце зростання дерева. У продавця також можна поцікавитися гарантійними сертифікатами, реєстраційними документами та радіологічним висновком.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *