ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині уже виявлено кілька фактів незаконного продажу петард

|

Працівники органів внутрішніх справ Львівської області проводять низку заходів з метою виявлення фактів незаконної торгівлі піротехнічними засобами. Лише протягом грудня на Львівщині виявлено кілька фактів продажу петард, за що реалізатори понесли адміністративну відповідальність. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у львівській області.

Варто зазначити, що під час рейдів у Львові суттєвих зловживань щодо незаконного продажу піротехніки не було зафіксовано. Натомість, у містах Золочеві та Стрию правоохоронці виявили правопорушників, яких було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Так, 21 грудня 2012 року на Золочівському ринку міліціонери виявили 22-річного жителя Тернополя, який продавав петарди. Молодик пояснив охоронцям правопорядку, що придбав ці шість ящиків з піротехнічними засобами у Львові. Вказане пояснення зараз перевіряють.

За продаж нелегальної продукції на чоловіка було складено адміністративний протокол за ознаками частини 2 статті 195 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Протокол передано до суду, який виніс рішення про накладення на порушника штраф у розмірі 590 гривень.

Крім того, у місті Стрию за час проведення заходів працівники міліції вилучили 610 піротехнічних виробів. Проти осіб, які порушили правила торгівлі піротехнічними виробами, складено протоколи за частиною 1 статті 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція даної статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу від тридцяти п`яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Як зазначив заступник начальника – начальник міліції громадської безпеки Стрийського міського відділу міліції підполковник міліції Олег Поліщук, торгівля побутовими піротехнічними виробами здійснюється лише в спеціалізованих магазинах. Натомість на ринках реалізація піротехніки – забороняється. До того ж, продавати святкову піротехніку можна тим, у кого є ліцензія і лише за тією адресою, яка у ній вказана. Ті ж торгові точки, де продають зі столиків на вулиці, ліцензії мати не можуть, оскільки там немає належних умов для зберігання.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *