ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція вимагає оприлюднити умови купівлі Hyundai

|

Опозиція вимагатиме розслідування та оприлюднення умов придбання українською стороною швидкісних потягів Hyundai. Про це в ефірі «5 каналу» заявив нардеп, член фракції «Батьківщина» Андрій Сенченко.

«Опозиція не буде за Колеснікова (екс-глава Мінінфраструктури – ред.) або Козака (екс-глава «Укрзалізниці» – ред.) крутити гайки, ми вимагатимемо розслідування цієї афери. Тому що Hyundai купувалися без тендеру. Також ми вимагаємо оприлюднення умов угоди. Купувався дорогий транспортний засіб, тобто умови контракту, потрібно розуміти, хто відповідає за те, щоб усе це їздило: якщо Колесніков, то Колесніков вже у в’язниці має бути, а не в парламенті, якщо не Колесніков, а Hyundai несе гарантійну відповідальність, значить мають бути публічні дії влади щодо притягнення до відповідальності виробника. А якщо таких дій немає, значить, були якісь домовленості. Я не здивуюся, якщо вони купувалися через якийсь латвійський офшор і в цьому випадку перед Україною немає жодних гарантійних зобов’язань», – заявив Сенченко.

Разом з тим нардеп зазначив, що в нинішніх умовах в української сторони є всі підстави повернути корейському виробнику несправні швидкісні потяги й отримати грошову компенсацію.

«Сьогодні є всі підстави для того, щоб не тільки перервати контракт, є всі підстави повернути Ці вироби і повернути кошти державі. Але тут можуть виплисти всі деталі угоди», – зазначив Сенченко.

У свою чергу екс-міністр транспорту і зв’язку, «регіонал» Віктор Бондар заявив, що Україна має поставити крапку в питанні постачання Hyundai.

За словами Бондаря, політична відповідальність за невдалий вибір виробника швидкісних потягів для України в першу чергу лежить на колишньому міністрі інфраструктури, який приймав відповідне рішення, а технічна відповідальність лежить на «Укрзалізниці», яка висувала технічні вимоги.

Як повідомляли «Коментарі», з початком сильних морозів і снігопадів в Україні сталося більше десятка різних поломок потягів Hyundai. Як заявили в ДП «Українська залізнична швидкісна компанія» заявили, що поломки потягів «Інтерсіті» відбуваються через складні погодні умови.

У свою чергу компанія Hyundai вибачилася перед українськими пасажирами за заподіяні незручності при користуванні швидкісними електропотягами, а екс-глава Мінінфраструктури Борис Колесніков заявив, що проблеми зі швидкісними потягами є технічним непорозумінням, через яке йому соромно і неприємно.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *