ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд підвищить ціну на газ для населення протягом першого півріччя 2013 року – експерт

|

Експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут вважає, що влада підвищить тарифи на газ для населення протягом першого півріччя 2013 року, оскільки без підвищення не можливо буде збалансувати бюджет. Такий прогноз експерт озвучив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент УНН.

“Я припускаю, що це підвищення буде. І думаю, що це буде результатом активних переговорів оновленого складу економічного блоку уряду, оскільки без цього рішення збалансувати бюджет не можливо”, – зазначив він.

О.Нарбут припускає, що рішення про підвищення цін на газ для населення буде ухвалено у кінці першого кварталу 2013 року з можливим його виконанням протягом першого півріччя. Це стосуватиметься, на його погляд, і тарифів на електроенергію, оскільки корекція однієї ціни буде впливати й на інші рішення.

Експерт вважає, що протягом року потрібно підняти ціну на газ мінімум на 50%. “Я прихильник того, щоб був відпрацьований чіткий графік підвищення, щоб бізнес це міг планувати. Адже будь-яке підвищення позначається на управлінні затратами. І краще це робити тоді, коли новопризначений міністр Королевська зробить хоч щось по цільовому субсидуванні незахищених верств населення”, – резюмував О.Нарбут.

Як повідомлялось, незалежний енергетичний експерт Володимир Саприкін зазначав, що Міжнародний валютний фонд поставив перед Україною завдання підвищити тарифи на споживання газу для населення на 30%, однак таке підвищення може відбуватися поступово.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *