ОСТАННІ НОВИНИ

В опозиції знайшлися ображені нарізкою комітетів

|

Народний депутат від «Батьківщини» Анатолій Гриценко не підтримав розподіл парламентських комітетів

Як написав на своїй сторінці в Facebook народний депутат «бютівець» Анатолій Гриценко, в понеділок увечері на засіданні опозиційних фракцій Верховної Ради України були розподілені пости керівників низки парламентських комітетів.

Зокрема, комітет з питань паливно-енергетичного комплексу вирішено віддати Миколі Мартиненку; Олександрі Кужель («Батьківщина») – комітет з питань підприємництва та антимонопольної діяльності; «бютівцю» Валерію Сушкові – комітет з питань пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.

Разом з тим, сам Гриценко опинився серед 11 народних депутатів, які не підтримали таке рішення фракції під час голосування.

При цьому Гриценко не розуміє, чому Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов «як вогню бояться конкуренції, бояться навіть рейтингове голосування провести, щоб серед кількох сильних кандидатур вибрати найсильнішого». Гриценко зазначив, що порушував це питання на фракції, але в «президії була тиша».

«У цих умовах я визначився – працюватиму в Комітеті з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю», – написав Гриценко.

Як повідомляли «Коментарі», вчора ввечері народні депутати від Об´єднаної опозиції розподілили комітети.

Комітет свободи слова дістався Миколі Томенку (ГО «Батьківщина»), комітет з питань європейської інтеграції та інностранних справ – Григорію Немирі (ГО «Батьківщина»).

Комітет з питань екологічної політики має очолити Ірина Сех (ВО «Свобода»), комітет з культури – В’ячеслав Кириленко (ГО «Батьківщина»), комітет з питань правозахисту – Андрій Кожем’якін (ГО «Батьківщина»), комітет боротьби зі злочинністю – Віктор Чумак (УДАР).

Комітет з економічної діяльності (контролю за тендерними процедурами) дістанеться Андрієві Іванчуку (ГО «Батьківщина»), комітет з освіти – Лілії Гриневич (ГО «Батьківщина»). Комітет з прав людини очолить представник УДАРу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *