ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові понад 500 кваліфікованих екскурсоводів

|

У Львові разом із збільшенням туристичних потоків зростає і кількість кваліфікованих екскурсоводів. Станом на грудень цього року у мерії їх зареєстровано 511. Це на 21% більше, ніж минулого року. Нагадаємо, у 2008 році у Львові було визначено порядок врегулювання екскурсійної діяльності у місті, інформує прес-служба Львівської міськради.

Незважаючи на велику кількість кваліфікованих екскурсоводів та гідів-перекладачів у Львові, ця цифра й надалі невпинно зростає. У 2011 р. кількість зареєстрованих фахівців туристичного супроводу зросла на 18%, цьогоріч цей показник збільшився ще на 21%. Таким чином, станом на грудень 2012р., до бази даних фахівців туристичного супроводу, створеної управлінням туризму, внесено 511 осіб; всі вони безкоштовно отримали бейдж львівського взірця.

Для Львова така цифра є доволі значною тож, зрозуміло, що із зростанням кількості екскурсоводів зростає і конкуренція. 53% (271 особа) фахівців надають послуги туристичного супроводу іноземною мовою, більше того, понад 20% з них володіють двома чи більше іноземними мовами. Незмінним рекордом, на даний момент, залишається «звання» екскурсовода та гіда-перекладача 5 мов.

«Однією з причин такого стрімкого зростання частки гідів-перекладачів (в порівнянні з минулим роком це 29%), безперечно, став футбольний чемпіонат Європи, матчі котрого відбулись у Львові влітку. Так, зокрема, кількість гідів-перекладачів іспанської мови, послугами яких могли скористатись численні фанати Португальської збірної, порівняно з минулим роком, зросла аж на 76%. Значним також є приріст німецькомовних фахівців – їх тепер на 40% більше, ніж минулого року. Тож, ми певні, що гості ЄВРО, як і інші відвідувачі, залишаються задоволеними відвіданням Львова», – зазначила начальник управління туризму Надія Радіоненко.

До п’ятірки лідерів, за кількістю гідів-перекладачів, також незмінно входять польська (107 ос.), російська (88 ос.), англійська (64 ос.) та німецька мови (30 ос.).

«Такі дані є абсолютно логічними, так як Польща, Росія та Німеччина належать до ключових туристичних ринків Львова, а англійська мова надалі залишається однією з найбільш вживаних мов у світі», – прокоментувала Надія Радіоненко.

Окрім описаних вище мов, у Львові можна скористатись послугами гідів-перекладачів французької, італійської, чеської, сербської, хорватської, словацької, білоруської, румунської та мови Есперанто.

Тим не менше, із завершенням такої події, як ЄВРО 2012, у Львові, на курси екскурсоводів міста знову і знову приходять ті, хто хоче дізнатись більше про історію міста та, згодом, могти ділитись цими знаннями з іншими.

«Практика акредитації фахівців туристичного супроводу роками підтримується у багатьох європейських містах. Це не лише гарантує високу якість надання послуг, що, в свою чергу, має безпосередній вплив на формування загальної думки про місто, але й якісно виокремлює фахівців високого рівня від шахраїв. Це створює конкурентоздатність та спонукає осіб, котрі бажають надавати послуги з туристичного супроводу проходити навчання, складати іспити, аби відповідати усім вимогам», – кажуть в управлінні туризму ЛМР.

Довідка

З метою врегулювання діяльності нелегальних іноземних та іногородніх екскурсоводів у м. Львові прийнято ухвалу Львівської міської ради від 23.10.2008р. № 213 «Про затвердження положення про порядок проведення екскурсійної діяльності у м. Львові» (зі змінами від 03.11.2011р. №870). Реалізація ухвали дозволяє забезпечити контроль діяльності фахівців туристичного супроводу. Контроль за наданням послуг туристичного супроводу здійснюється працівниками управління муніципальної дружини. За наявності усіх необхідних документів, така перевірка триває не більше 5 хвилин.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *