ОСТАННІ НОВИНИ

Якби не маніпуляції, вартість води була б значно меншою – депутат

|

Через втрати та маніпуляції з постачанням води, мешканці змушені платити за завищеними тарифами за кубометр води. Про це сьогодні на прес-конференції заявив голова депутатської Комісії для вивчення стану систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення, наявності очисних споруд у місті Львові Андрій Яворський.

«Як виявила комісія, втрати води складають більше 50 %, тобто більшість води, яка мала б надійти у крани львів’ян, йде в землю, не обліковується або ж крадеться. Якщо уявити, що увесь об’єм води, який втрачається, витікав би на вулиці міста, то відповідально можна заявити, що Львів увійшов би в історію як «друга Венеція». Насправді ж стан справ зовсім інший. У місті водоканал розраховує споживання води відповідно до даних, які надають йому ЛКП, приватні підприємства, теплоенерго та інші, тобто водоканал замість того, щоб сам вів облік послуги, яку надає, веде її за інформацією, отриманою від споживача цієї послуги, що є нонсенсом. А саму кількість піднятої води з водозаборів визначає шляхом множення кількості спожитої електроенергії на максимальну потужність насоса, що не дає дійсного обліку води, яку отримує водоканал із водозаборів. Ба більше, яку кількість води втрачають на водогонах до входу в місто теж невідомо», – розповів А.Яворський.

Депутат зазначив, що таким чином у посадовців виникає можливість маніпуляції, махінацій та зловживань для отримання дотацій, субвенцій тощо. «Щодо городян, то якби вести фактичний облік води та убезпечитись від втрат та зловживань, то ціна для них за куб води могла би бути суттєво нижчою», –  завив Андрій Яворський.   

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *