ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії обіцяють залишити пільги на землекористування на рівні 60%

|

Підприємцям не доведеться платити більше. На пленарному засіданні міської ради 27 грудня розглядатимуть питання про затвердження пільг на землекористування у розмірі 60%, як і у 2012 році. Про це повідомив начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Михайло Бокало, інформує прес-служба Львівської міськради.

«Львів – місто специфічне: щільні забудови, маленькі площі, відповідно декілька разів піднялась орендна плата. Бачачи це, ми ввели пільги. Вчора на колегії міської ради було досягнуто компромісу і на 27 грудня виноситься ухвала сесії, яка передбачає пільгу 60% і залишається та умова, що плата не може бути більшою, ніж на 40% від старих договорів оренди.

Що нам дала нова грошова оцінка? Цього року з 3,5 тис договорів оренди близько 2900 підприємців переуклали договори на нову грошову оцінку. Залишилось близько 600 договорів переукласти на нову нормативну грошову оцінку. Якщо ми приймемо цю ухвалу 27 грудня, то ми ці договори переукладемо. Зараз ми подали від Львівської міської ради та Спілки підприємців листа до Кабінету Міністрів, щоб вони розглянули окремо, для кожного міста, свою методику з нарахування нової грошової оцінки. Адже у 2015 році ми маємо робити нову грошову оцінку, і на зменшення вона не може піти.

У Львові базова оцінка землі дійсно є найвищою, але якщо порівняти ті показники, за якими йде розрахунок орендної плати, то вони у Львові не є найвищими. Орендна плата нараховується від  до 12%, у нас вона переважно за більшістю договорів вона становить 3%. В більшості міст України вона становить 8-10%», – повідомив Михайло Бокало, начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *