ОСТАННІ НОВИНИ

На Бродівщині через замети лікарі не встигли врятувати хворого?

|

20 грудня вранці помер мешканець села Голубиця Бродівського району, до якого через снігові замети вчасно не змогла приїхати «швидка». Про це повідомила голова Голубицької сільської ради Любов Крутяк, інформує прес-служба ЛОО ВО “Свобода”.

«У суботу, неділю й понеділок ми чекали, бо розуміли, що найважливіше – розчистити трасу Київ-Чоп, – розповідала “Свободі”  Любов Крутяк. – Але з вівторка дорожні служби могли вже розчищати дороги до сіл, але не зробили цього. Учора зранку я почала бити на сполох, зверталася до райдержадміністрації, до керівництва райавтодору, але мене не послухали. По обіді мені зателефонував син хворого чоловіка, сказав, що в батька кровотеча – раніше він переніс складну операцію на судинах».

Тільки вчора близько 20.00 снігоочисна машина розчистила дорогу до Голубиці. Відразу за нею їхала «швидка». Хворого відвезли до районної лікарні, але врятувати вже не змогли – вранці він помер.

«Люди в селі шоковані, – розповідає голова сільради. – Найбільше дивує, що той ротор розчистив дорогу тільки до середини села, до хати, де помирав чоловік, а далі розвернувся і поїхав в інших бік, на Чепелі. Для чого так робити – їздити туди-сюди, палити солярку? Чому не можна було вже розчистити до кінця, а потім їхати в інші села?»

Станом на 10.00 20 грудня шлях до с. Голубиці розчищено наполовину, до с. Жаркова й далі нема доїзду.

Сьогодні до народного депутата України від ВО «Свобода» Ірини Сех звернулася голова Бродівської районної ради Ольга Шайдулліна з проханням посприяти у вирішенні проблеми сіл, які потерпають від заметів. За її інформацією, станом на 9.00 20 грудня внаслідок снігових заметів відсутній доїзд до населених пунктів Королівка, Косарщина, Залісся, Нем’яч(з Підкаменя), Стиборівка, Жарків, Паньківці, Яблунівка, Глушин, Сухота, Гаї-Суходільські, Боратин, Орани, Горбалі, Шнирів, Клекотів, Черниця Бродівського району.

Нагадаємо, що 19 грудня 2012 року народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Сех звернулася до голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка, який очолив оперативний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, з проханням терміново скерувати снігоочисну техніку на ліквідацію заметів у понад 20 селах Бродівського району, оскільки зволікання може призвести до трагічних наслідків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *