ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок став Особистістю року за версією журналу "Кореспондент"

|

Журнал «Кореспондент» 11-й раз оголосив “Особистість року”. У 2012 році цього звання удостоївся лідер ВО Свобода Олег Тягнибок. На думку редакції, його популярність відображає основну тенденцію в українському суспільстві, а саме – наростаюче невдоволення владою і радикалізацію електоральних настроїв.

Паралельно з підготовкою номера на сайті новин Корреспондент.net тривало Народне голосування за Особистість року 2012. Думка інтернет-користувачів збіглася з думкою редакції – тут також перше місце посів Тягнибок, за якого проголосували 40% читачів сайту, які взяли участь в опитуванні.

«Кореспондент» зазначає, що на парламентських виборах у 2012 році праворадикальна партія Тягнибока набрала за списками 10% голосів виборців. З урахуванням мажоритарників ВО Свобода сформувала четверту за чисельністю фракцію у Верховній Раді – у них 37 мандатів. Настільки високий результат Свободи не міг передбачити ніхто. Це означає, що частина українців хоче мати в Раді не просто опонентів влади, а активну силу, «спецназ опозиції», стверджує редакція.

«2,129 млн осіб, російсько-та україномовних, які відчули себе чужими у своїй країні, зробили те, що вони могли зробити, – скрутили фіґу владі і проголосували за найбільш радикальну опозицію, ВО Свобода. Більш ніж 2 млн виборців вперше за довгий час дали карт-бланш людям з переконаннями і ідеологією. І не факт, що тим, хто голосував за Тягнибока і Ко, близькі їхні погляди. Факт, що погляди ці не дозволять свободівцям спокуситися грошима і – на думку виборців – перейти в стан ворога”, – заявив головний редактор журналу «Кореспондент» Віталій Сич .

Редакція звертає увагу на те, що Особистість року за версією журналу Корреспондент це не нагорода і не визнання заслуг, а спроба визначити людину, а з нею ідеї та тенденції, що зробили найбільший вплив на життя країни в році, що минає. Крім основного вибору, безпосередньо Особистості року, в цьому номері журнал називає імена десяти осіб, які найбільшою мірою визначали в 2012 році хід подій в Україні.

У минулому році Особистістю року стала Юлія Тимошенко у зв`язку з процесом над нею, який потряс світ. У 2010-му це звання отримав Віктор Янукович за безпрецедентну консолідацію влади. У 2009 році в номінації перемогли відразу троє – Арсеній Яценюк, Сергій Тігіпко та Анатолій Гриценко – як уособлення зростаючого в суспільстві запиту на альтернативу.

У 2008-му – Віктор Балога, в 2007 і 2005 роках – Тимошенко, в 2006-му – Олександр Мороз. У 2004-му журнал відзначив цим званням переконливу перемогу Віктора Ющенка в напружених президентських перегонах. У 2003-му першість віддали одночасно двом політикам – Ющенку та Віктору Медведчуку, а перед цим – Леоніду Кучмі.

КореспонденТ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *