ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович не залишить в уряді жодного старого віце-прем`єра

|

Причиною дроблення комітетів Верховної Ради, яких може тепер бути 30, стало те, що в парламенті опинилися дуже багато “регіоналів”, які претендують на керівні посади. В ході переговорів про формування уряду Президент Віктор Янукович вирішив залишити у законодавчому органі майже всіх віце-прем`єрів з колишнього складу Кабміну, відзначають джерела. Зокрема, в.о. віце-прем`єра Сергій Тііипко претендує на посаду голови створюваного комітету з питань податкової політики, пише “Комерсант-Україна”.

Джерела також відзначають, що парламентська більшість вивчає і інші варіанти дроблення комітетів. Зокрема, прозвучала пропозиція розділити комітет з питань верховенства права і правосуддя на комітет з питань правосуддя і спеціальну комісію з питань верховенства права. При цьому планується, що новий комітет очолить Сергій Ківалов.

Спікер Володимир Рибак у вчорашньому інтерв`ю заявив, що новий розподіл комітетів узгоджений зі всіма політичними силами: “Всі фракції почули один одного, всі думки ми врахували”. Тим часом в опозиції наполягають, що ще не дали своєї згоди. “Опозиції пропонують різні варіанти, дискусія продовжується”, – заявило джерело у фракції “Удар”. А за словами джерела у фракції “Батьківщина”, остання схема розділення комітетів припускала, що “Батьківщині” відійде дев`ять посад глав комітетів, “Удару” – три, “Свободі” – один. Проте створення двох нових комітетів під керівництвом ПР порушить квотний принцип розділення керівних посад.

РБК-Україна 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *