ОСТАННІ НОВИНИ

Близько 20 сіл на Бродівщині п’яту добу відірвані від світу

|

Понад 20 сіл на Бродівщині п’яту добу залишаються відірваними від світу через снігові замети. Про це повідомили сільські голови Пеняківської та Голубицької сільських рад та заступник голови Бродівської районної ради Руслан Шишка, який звернувся з листом до народного депутата України від ВО «Свобода» Ірини Сех, інформує прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Як йдеться в повідомленні, станом на 9.00 19 грудня відсутній доїзд до сіл Висоцько, Ражнів, Руда-Брідська, Новиччина, Глушин, Сухота, Боратин, Салашка, Чепелі, Жарків, Голубиця, Шишківці, Лучківці, Лукавець, Паликорови, Кутище, Лісові (Пониква), Гаї-Суходільські. Ускладенений доїзд до населених пунктів Бордуляки, Монастирок, Микити, Черниця Бродівського району.

Як повідомив голова Пеняківської сільської ради Микола Гавришко, кількаметрові снігові замети у селах Чепелі та Пеняки. За його словами, в Пеняках страждає від болю онкологічно хвора жінка, якій не можуть привезти знеболювальне. Недоступним залишається будинок в Літовищі, де в суботу вночі місцева жителька вдома народила дитину. «Учора породіллю оглянув лікар з селища Підкамінь, який добрався сюди кіньми на санях. Каже, що з жінкою і немовлям все нормально, але все одно треба їх оглянути в лікарні. Лише сьогодні розчистили дорогу до Літовища, але до хати породіллі техніка не доїхала», – розповів сільський голова.

За словами голови Голубицької сільської ради Любові Крутяк, села Голубиця та Жарків залишаються в заметах, без транспортного сполучення. Критична ситуація в с. Лукавець – туди також можна заїхати тільки саньми.

За словами сільських голів, сьогодні вночі снігоочисна техніка була за кілька кілометрів від їх сіл, і люди сподівалися на порятунок, однак машини повернули в іншому напрямку.

За словами Ірини Сех, упродовж п’ятьох діб люди в селах, поблизу траси Київ-Чоп, допомагали витягати із заметів машини, носили чай і їжу людям, які застрягли в заторі, брали додому їх грітися, а зараз самих селян залишили напризволяще.

Народний депутат звертається до голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка, який очолив оперативний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, з проханням терміново скерувати снігоочисну техніку на ліквідацію заметів у зазначених селах Бродівського району, оскільки зволікання може призвести до трагічних наслідків.

Фото: прес-служба ГУ МНС у Львівській області 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *