ОСТАННІ НОВИНИ

В 16 будинках встановили прилади обліку води

|

У межах програми по налагодженню об’єктивного обліку спожитої води у м. Львові комунальне підприємство «Львівводоканал» у жовтні 2012 р. встановило будинкові лічильники води в 16 будинках ЛКП «Житловик – С». Аналіз даних спожитої води у листопаді засвідчив значну розбіжність між показами будинкових та квартирних водомірів. Різниця між показами лічильників сягала від 10% до 45%.

Зокрема, у будинку на пр. Червоної Калини, 40 за даними усіх показників квартирних лічильників спожито 419 кубометрів води. Натомість, будинковий лічильник зафіксував показник 646 кубометрів. Різниця спожитої але неоплаченої води сягнула 227 кубометрів. Тобто грошові втрати водоканалу лише за один місяць по вказаному будинку становлять понад 1300 грн.

За результатами листопада фактичне споживання води по усіх 16 будинках, де були встановлені лічильники, на 2833 кубометрів перевищило показники квартирних приладів обліку. Вартість спожитих неоплачених послуг становить 16 тисяч гривень.

«Така ситуація є типовою для усіх багатоповерхових будинків міста. Тобто фактично мешканці багатоповерхівок споживають більший об’єм води, аніж оплачують. Відтак «Львівводоканал» щомісяця недоотримує сотні тисяч гривень.

Згадану проблему можна вирішити на місцевому рівні. Для цього треба розробити та затвердити індивідуальні технологічні нормативи використання питної води для кожного будинку. Адже різниця між показами лічильників виникає не лише через крадіжки, а й через необліковану воду, яка використовується на потреби будинку (прибирання сходових кліток). Необхідно також розробити порядок, який би визначав, хто оплачуватиме різницю у показах будинкових та квартирних лічильників», – зазначили у ЛМКП «Львівводоканал».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *