ОСТАННІ НОВИНИ

Фаріон зробить все, щоби у Раді не звучала мова окупації

|

Народний депутат з фракції ВО «Свобода» Ірина Фаріон обіцяє зробити все, щоби у стінах парламенту не звучала мова окупації, тобто російська. Про це вона сказала сьогодні на прес-конференції.

«Якщо ми не можемо поки що побороти російськомовну окупацію, то задіємо всі можливі методи, щоби у стінах найвищого законодавчого органу не звучала мова окупації – російська» – наголосила вона.

Саме тому, вказує Ірина Фаріон, представники «Свободи» обрали спосіб нейтралізації тих, хто не говорить державною мовою, брутально порушуючи регламент Верховної Ради, яка зобов´язує всіх доповідачів говорити українською, другу статтю регламенту, а саме її третю частину.

«Якщо ж він (доповідач – ред.) говорить недержавною мовою з огляду на розумову відсталість чи політичну упередженість, то апарат Верховної Ради має забезпечити переклад. Проте, якщо ми вимагаємо перекладу, то в такий спосіб легітимізуємо квазізакон Ківалова-Колеснічсенка. Тому ми не маємо наміру звертатися до апарату ради забезпечити переклад, ми маємо намір заглушувати всякими методами тих, які не навчилися за 21 рік державної мови» – сказала народний депутат.

Коментуючи заяви представників Партії регіонів про те, що вони спеціально говоритимуть тільки російською, І.Фаріон назвала таку реакцію свідченням повної поразки регіоналів.

«Це зі сфери повного інфантилізму. Це коли дитина щось неправильно робить, робиш їх зауваження, а вона на зло тобі починає ще гірше це робити» – сказала І.Фаріон, а народний депутат Юрій Михальчишин додав : «На зло мамі відморожу вушка. Лєночка Бондарєнко хоче відморозити вушка на зло нам усім».

Також І.Фаріон розповіла, що зараз «Свобода» веде перемовини про те, щоби й представники Об´єднаної опозиції також кричали «Українська!», коли у сесійній залі виступають недержавною мовою.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *