ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбулися змагання з легкої атлетики за програмою ігор Спеціальної олімпіади

|

16 грудня в легкоатлетичному манежі навчально-спортивної бази літніх видів спорту відбувся чемпіонат Львівської області з легкої атлетики серед спортсменів з вадами розумового розвитку. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

До участі у змаганнях, які організувало Львівське обласне добровільне товариство захисту неповносправних дітей та інвалідів дитинства «Довіра», зголосилося понад 30 спортсменів з особливими потребами зі Львова, Червонограда, Дрогобича та Бродівського району. У програмі змагань серед юнаків та дівчат були змагання з бігу на коротку дистанцію та стрибки у довжину.

Цьогорічні змагання були присвячені пам’яті першого в Україні чемпіона Всесвітніх Ігор Спеціальної Олімпіади з легкої атлетики Максима Байцара.

Привітати учасників змагань прибули заступник голови Львівської облдержадміністрації Олег Рудницький, керівники обласного управління з питань фізичної культури та спорту, керівник правління обласної громадської організації «Довіра» Любов Солтис, батько Максима Байцара – Ю.І. Байцар, який викладає у Львівському державному університеті фізичної культури, батьки та волонтери.

Довідка:

Рух Спеціальної Олімпіади – це найбільша у світі програма спортивних тренувань та змагань та міжнароднаорганізація, яка займається питаннями проведення спортивних заходів для осіб з розумовими відхиленнями. Цей рух засновано 1968року сестрою президента США Дж. Ф. Кеннеді пані Юніс Кеннеді Шрайвер, до якого зараз належить 3,5мільйонами атлетів з вадами розумового розвитку у більш ніж 180країнах світу.

Всеукраїнську організацію “Спеціальна олімпіада України” було офіційно утворено в березні 2002 року, хоча українські спортсмени з вадами інтелекту брали участь у міжнародних змаганнях від 1995року. Сьогодні до цього руху залучено понад 17тисяч атлетів з 18областей України.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *