ОСТАННІ НОВИНИ

Затор на Бродівщині розгрібають понад 200 машин

|

Понад 200 одиниць техніки працюють над ліквідацією снігових заметів у Бродівському районі, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

У цьому заторі, що виник на трасі Київ-Чоп між селами Йосипівка Буського  та Суходоли Бродівського району, перебувають близько 200 автомобілів.

Влаштовано мобільні пункти обігріву та забезпечено гарячою їжею і чаєм людей, які потрапили у сніговий затор. Також на постійному чергуванні перебувають команди медицини катастроф, які забезпечені технікою та необхідними медичними препаратами і засобами.

У напрямку зі Львова до Бродів служби ДАІ не пропускають автомобілів (від межі с. Запитів Кам’янка-Бузького району) та скеровують їх на об’їзні дороги. Аналогічна ситуація й у напрямку Львова від Бродів.

Сьогодні у зв’язку з проходженням активного циклону та значним погіршенням погодних умов (велика інтенсивність опадів) на автомобільних дорогах Львівщини склалась надзвичайна ситуація. Ускладнено рух автотранспорту практично на всіх автошляхах області, (подекуди кучугури снігу на дорогах становлять до 3 метрів!), місцями через сильний вітер та снігові замети утворюються автомобільні затори.

Особливо критична ситуація у Буському та Бродовському районах на міжнародній  автотрасі М-06 Е-40 Київ–Чоп, де припинено  рух автомобільного транспорту на ділянці між селами Йосипівка Буського району та Суходоли Бродівського району. На ділянці міжнародної траси Броди-Львів автомобільні затори сягають до 30 км. Ускладнений також доїзд і до сіл, розташованих в гірській місцевості Золочівського району.

На місці найбільшого снігового  затору у Бродівському районі постійно діє виїзний штаб з надзвичайних ситуацій, який особисто очолив голова Львівської ОДА Михайло Костюк. У штабі працюють усі керівники підрозділів МНС, соціального захисту, медицини катастроф.

За дорученням голови ЛОДА, для  людей, які перебувають у сніжних  заторах, організовано гарячі обіди  та чай. Окрім цього, теплі покривала  для постраждалих надав Червоний хрест.

В інших районах області ситуація контрольована, практично всі села забезпечені автотранспортним сполученням.

На дорогах області працює спеціальна снігоприбиральна техніка в достатній  кількості, однак сильний снігопад та хуртовини, які на даний час  спостерігаються, значно ускладнюють  розчищення доріг загального користування та вулиць населених пунктів.

Крім того, внаслідок негоди залишаються  знеструмленими 115 населених пунктів  області.

Аварійно-відновлювальними бригадами  Публічного акціонерного товариства ”Львівобленерго” проводяться роботи щодо відновлення  енергопостачання.

Обласна державна адміністрація звертається з проханням до усіх мешканців області, водіїв приватного автотранспорту, щодо обмеження його використання у складних погодних умовах зимового періоду.

Фото: Волинські новини 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *