ОСТАННІ НОВИНИ

Скасування рішення щодо Снопківського парку є перемогою над свавіллям чиновників, - Хруставчук

|

Те, що виконавчий комітет  Львівської міськради, сьогодні, 14 грудня, задовольнив протест заступника прокурора Львівської області на рішення виконкому від 26 жовтня 2012 року № 737, яке передбачає забудову частини парку «Снопківський» – лише перша перемога львів’ян над свавіллям міських чиновників. «Молоді регіони Львівщини» та громада Львова надалі вимагатимуть від чиновників Львівської міської ради затвердити межі парку Снопківський та провести інвентаризацію та паспортизацію парку. Про це заявив голова Львівської обласної організації «Молоді регіони» Богдан Хруставчук.

Він висловив подяку усім, хто  долучився до боротьби за Снопківський парк, зокрема журналістам, які об’єктивно висвітлювали події, що розгорталися, та встали на сторону громади Львова. На думку Богдана Хруставчука, журналісти у питанні Снопківського парку проявили себе справжньою «четвертою владою» у місті.

«Сьогодні відбулася знакова  подія – громада Львова, наперекір  позиції міських чиновників, разом  з прокуратурою та депутатським корпусом відвоювали землі Снопківського парку від зазіхань забудовників», – підкреслив громадський діяч.

На думку Богдана Хруставчука, вагомий вплив на позитивне вирішення питання «Снопківського» парку справила активна діяльність мешканки вул. Кримської Галини Янко.

 «Галина Янко –  сильна жінка. Вона наважилася  першою заговорити про ті незаконні  рішення, які кулуарно, без згоди громади, приймають високопосадовці міської ради», – наголосив голова «Молодих регіонів Львівщини».

Він також відзначив активність громади міста, яка, 10 грудня, на так званому виїзному засіданні виконкому ( на якому не з’явився ні мер міста Андрій Садовий, ні жоден член виконкому) не дала задурити собі голову демагогією директора департаменту містобудування Львівської міської ради  Андрія Павліва, а чітко висунула свої вимоги до чиновника – скасувати рішення від 26 жовтня 2012 року «Про розроблення детального плану території району забудови на вул. Кримській».

 У словах подяки  Богдан Хруставчук не забув згадати і про депутатів від інших політичних сил.

«Надзвичайно приємно, що до відвоювання Снопківського парку долучилися депутати різних політичних сил. Зокрема: депутат Львівської міської ради Володимир Гірняк та депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Василь Горон», – зазначив Богдан Хруставчук.

Громадський діяч переконаний, що об’єднання різних політичних сил  заради відстоювання інтересів громади, свідчить про європейські та демократичні підходи до реалізації політики на Львівщини.

Голова «Молодих регіонів Львівщини» також наголосив, що скасування незаконного рішенні №737 було б неможливим без чіткої позиції прокуратури.

«Прокуратура області  у взаємодії з прокуратурою міста  оперативно втрутилися та опротестували  згадане рішення, чим змогли остаточно  поставити крапку у юридичних  колізіях парку «Снопківський» та зберегти перлину садово-паркового мистецтва Львова для нащадків», – підкреслив Богдан Хруставчук.

На його переконання, незважаючи на нефаховість начальника юридичного управління Львівської міської ради Гелени Пайонкевич – яка, 7 грудня, на засіданні виконкому пропонувала частково задовольнити протест прокуратури Львівської області на Рішення №737 – під тиском громади, мас-медіа та прокуратури, Виконавчому органу Львівської міської ради нічого не залишалося, як прийняти сьогодні єдине правильне рішення та задовольнити протест прокуратури Львівської області та громади міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *