ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович пропонує дозволити заарештовувати нардепів без згоди ВР після обвинувального вироку суду

|

Народні депутати VI скликання Віктор Янукович та Олександр Лавринович пропонують дозволити заарештовувати нардепів без згоди Верховної Ради (ВР) після обвинувального вироку суду. Про це йдеться в законопроекті №0976 від 12 грудня 2012 р.

Згідно документу, частину третю ст. 80 Конституції України, якою визначається недоторканність депутатів ВР, пропонується викласти у такій редакції: “Народний депутат України не може бути без згоди Верховної Ради України затриманий чи заарештований до набуття чинності обвинувальним вироком суду щодо нього”.

У чинній версії фраза “до набуття чинності обвинувальним вироком суду щодо нього” відсутня.

“Прийняття запропонованих змін надасть можливість… унеможливить використання недоторканності для уникнення відповідальності за порушення закону”, – йдеться в пояснювальній записці до документу.

Варто зазначити, що документ було створено 3 жовтня 2008 р., висновок комітету було отримано 21 червня 2012 р., проте одержаний у Верховній Раді він був лише 12 грудня.

Нагадаємо, Віктор Янукович з 25 лютого 2010 р. – Президент України, Олександр Лавринович з 11 березня 2010 р. – міністр юстиції.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *