ОСТАННІ НОВИНИ

Незабаром Львів відзначатиме 50-річчя творчості Бориса Возницького

|

 

З ініціативи голови Львівської обласної державної адміністрації Михайла Костюка, у грудні цього року відбудуться заходи із відзначення 50-річчя творчої діяльності Героя України Бориса Григоровича Возницького. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Зокрема, в усіх філіалах Львівської національної галереї мистецтв буде проведено день відкритих дверей з висвітлення творчого та життєвого шляху Б.Г.Возницького.

Також 20 грудня у Львівській національній галереї мистецтв відбудеться відкриття  виставки під назвою «Епоха Возницького».

На виставці будуть представлені твори живопису, графіки, скульптури, декоративно-ужиткового мистецтва, які були привезені з експедицій, організованих Б. Возницьким.

 

Борис Григорович Возницький народився 16 квітня 1926 р. у селі Ульбарів під Дубном (Волинь). Під час ІІ світової війни служив у штрафній роті радянської армії, зв’язковий Української Повстанської Армії (УПА). Був студентом училища імені Труша, навчався у Ленінградській академії мистецтв (факультет історії мистецтв).

1960-1962 р.р. — заступник директора Музею українського мистецтва у Львові. Згодом призначений на посаду директор Львівської картинної галереї.

Академіка Бориса Возницького називають «ангелом-хоронителем» українських музеїв та замків.

За його ініціативи стародавні замки Галичини Олеський, Золочівський, Підгорецький та Свірзький були об’єднані у «Золоту підкову».

Завдяки Возницькому сучасникам стало відоме ім’я українського Мікеланджело — скульптора Івана Пінзеля.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *