ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович пропонує передбачити можливість затримання Президента тільки за згодою ВР

|

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект закону № 0976 від 12 грудня 2012 ініційований народними депутатами VI скликання Віктором Януковичем і Олександром Лавриновичем. Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР.

Пропонується внести зміни до ст. 105 Конституції України та передбачити, що: “Президент України не може бути без згоди Верховної Ради України затриманий чи заарештований до набуття чинності обвинувальним вироком суду щодо нього”​​.

Крім того, згідно із законопроектом пропонується встановити, що звання Президента зберігається за ним довічно. Процедура імпічменту на збереження звання Президента не впливає. Уточнення щодо імпічменту з ст. 105 Конституції пропонується вилучити.

“Законопроект розроблено з метою вдосконалення правового регулювання статусу народних депутатів України та Президента України, оскільки недоторканність як елемент статусу є конституційною гарантією безперешкодного та ефективного здійснення повноважень”, – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, Віктор Янукович з 25 лютого 2010 р. – Президент України, Олександр Лавринович з 11 березня 2010 р. – міністр юстиції.

РБК-Україна

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *