ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров дав команду прийняти всі місцеві бюджети до Нового року

|

Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив органам місцевої влади прийняти місцеві бюджети до 1 січня 2013 року. Як повідомили «Коментарям» у Кабміні, про це прем´єр заявив на відкритті сьогоднішнього засідання уряду.

«На порядку денному – прийняття місцевих бюджетів. У 2013 рік держава має увійти зі збалансованими публічними фінансами. Інакше просто неможливо забезпечити ритмічні виплати в бюджетній сфері з перших днів нового року», – сказав Азаров.

При цьому він відзначив особливу відповідальність в цей період Міністерства фінансів і органів місцевої влади. «Вони зобов´язані практичними діями підтримати концепцію Державного бюджету: надійно забезпечити ресурсами і завдання розвитку, і соціальні виплати. А також повинні задіяти абсолютно всі можливі механізми сприяння реальному сектору економіки», – сказав глава уряду.

Також Азаров попередив представників місцевої влади, що «не треба перекладати всю відповідальність на уряд». «Бюджетні трансферти усім територіальним бюджетам розраховуються за однаковим принципом, єдиною формулою, яка враховує власні доходи місцевих бюджетів і реальний обсяг повноважень, які має забезпечити місцева влада», – додав він.

«Працюйте над тим, щоб максимально використовувати місцеві резерви, стимулювати розвиток. Адже саме місцева влада найближче стоїть до людей, до бізнесу, особливо малого й середнього бізнесу», – сказав Азаров.

Нагадаємо, 6 грудня Верховна Рада України прийняла державний бюджет на 2013 рік, який передбачає доходи у сумі 361 млрд. 510,089 млн. грн., витрати – 410 млрд. 660,505 млн. грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *