ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні в Україні вшановують ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

|

Сьогодні в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, започаткований 2006 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Львівської міської ради.

«Сьогодні у Львові проживають 3 678 громадян, які постраждали внаслідок  Чорнобильської катастрофи, з них: 918 1-ї категорії; 1 453 2-ї категорії (з яких 1 026 учасники ліквідації аварії на ЧАЕС); 408 3-ї категорії (з яких 170 учасників ліквідації аварії на ЧАЕС); 667 – діти, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи. Упродовж 2012 року з числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи – мешканців м. Львова оздоровлено 164 дорослих, 47 дітей у складі груп, 17 дітей з одним з батьків (путівка «матері і дитини») за рахунок коштів Державного бюджету та 14 осіб з числа ліквідаторів аварії на ЧАЕС, віднесених до 2-ї категорії за рахунок коштів міського бюджету Львова», – каже заступник начальника відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Галина Семків.

На цей час у районних відділах соціального захисту знаходиться 566 заяв від громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, щодо потреби у санаторно-курортному лікуванні в 2013 році.

Цьогоріч, до 26-ї річниці  аварії на Чорнобильській АЕС, управління соціального захисту закупило з  коштів бюджету міста і роздало 14 путівок  учасникам ліквідації (2-ї категорії). На ці потреби з бюджету виділили 100 тис. грн.

Категорію постраждалих обрано не випадково, адже учасники ліквідації 2-ї категорії рідко отримують  путівки на оздоровлення з держбюджету, так як не мають статусу першочергового забезпечення, оскільки позачергово держава забезпечує путівками постраждалих 1-ї категорії, а в силу постійного браку державних коштів, інші категорії залишаються не оздоровлені.

«Окрім, того згідно підписаного  розпорядження міського голови місто виплатило одноразову матеріальну допомогу з 482 львів’янам з числа ліквідаторів та осіб, які безпосередньо постраждали від наслідків катастрофи на загальну суму 72,5 тис.грн», – каже начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *