ОСТАННІ НОВИНИ

На вихідних проводитимуть екскурсію будинковими написами

|

15 і 16 грудня у Львові буде започатковано новий екскурсійний маршрут «Автографи довоєнного Львова», присвячений старовинним написам на львівських будинках. Захід організовано громадською організацією «Підкова» та Туроператором «Відвідай» за сприяння Львівської міської ради в межах проекту «Львівські шпацери».

Екскурсію проведе Іванна Гонак, співавтор нового путівника «Ім’я будинку та інші написи», гід-екскурсовод Львовом. Маршрут екскурсії пройде місцями, де можна побачити найбільшу кількість збережених та відновлених довоєнних написів на львівських будинках. Учасники екскурсії оглянуть на вулицях Львова рекламно-інформативні написи, інскрипції історичного і релігійного характерів, підписи архітекторів і скульпторів, титульні написи, меморіальні таблиці, які були створені до початку Другової світової війни. Також підчас екскурсії будуть демонструватись фотографії втрачених написів та місць, які не ввійшли до маршруту.

За словами керівника Центру туристичної інформації Львова Олени Голишевої, відвідувачі центру часто цікавляться, де в місті можна побачити будинки, подвір’я, під’їзди, де збережено або відновлено сліди старого, довоєнного Львова. Такі місця не зажди входять до основних туристичних маршрутів, тому поява окремого маршруту присвяченого цій тематиці є важливою для розвитку туризму у Львові

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *