ОСТАННІ НОВИНИ

Іноземні юристи підтвердили провину Тимошенко - Мін`юст

|

Найнята Міністерством юстиції України юридична компанія «Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP» не знайшла доказів політичної мотивації у справі, за якою екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко була засуджена до семи років позбавлення волі. Як повідомили «Коментарям» у Мін’юсті, «провідна юридична компанія «Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP», згідно з укладеним із нею договором, надала незалежний звіт, який відображає з точки зору права хід подій, що стали предметом судового розгляду і сам судовий процес».

Доповідь компанії, як зазначили в Мін’юсті, свідчить про те, що Тимошенко «безпідставно стверджує про політичну мотивацію в цій справі і не дає жодних фактів, які могли б стати причиною для відміни її вироку згідно з європейськими або американськими стандартами».

У своєму звіті компанія перерахувала дії Тимошенко, які, на їхню думку, перевищували її повноваження і є злочином.

Зокрема, на думку юристів компанії, злочином є те, що Тимошенко підготувала директиви, в яких викладалися умови, про котрі вона домовилася з прем’єр-міністром Росії; дала доручення керівнику НАК «Нафтогаз України» підписати угоду з «Газпромом» без її схвалення Кабміном, погрожуючи звільнити його в разі відмови підписати зазначену угоду; ввела в оману керівника НАК «Нафтогаз» передавши йому офіційний документ з її підписом і печаткою Кабміну, незважаючи на те, що Кабмін не затверджував цей документ під назвою «директиви».

«Міністерство юстиції України вдячне фірмі «Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP» за професійне дослідження, яке беззастережно зафіксувало факти цієї справи», – підсумували в Мін’юсті.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення влади під час укладення газових контрактів з Росією в 2009 році. Нині екс-прем’єр відбуває покарання в Качанівській колонії Харкова.

Водночас в Європейському союзі неодноразово висловлювали заклопотаність справою Тимошенко, називаючи її політично мотивованою.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *