ОСТАННІ НОВИНИ

Дівчинка з Львівщини може стати «Героїнею-рятівницею року»

|

Відважну дівчинку з селища Либохора, що на Львівщині номінуватимуть на премію «Герой-рятівник року». Про це повідомляє прес-центр ГУ МНСУ у Львівській області.

Пожежа, яка спалахнула на світанку 2 грудня в селі Либохора Турківського району змусила здригнутися все селище. Саме тоді 9-річна Марічка, ризикуючи власним життям, зробила героїчний вчинок – врятувала 4-річного братика від вогняної стихії.

Того дня мати з батьком поїхали на базар, залишивши четверо дітей вдома разом із дідусем. Через коротке замикання в будинку миттєво спалахнула пожежа. 9-річна дівчинка прокинулася від крику дідуся. Марічка, побачивши палаюче житло і дідуся, охопленого полум’ям, дуже злякалась, але не розгубилась і побігла до свого 4-річного братика. Розбивши рукою вікно, дівчинка допомогла малечі перелізти, а слідом за ним і сама вискочила з будівлі.

Повернувшись додому, батьки побачили вщент обгорілу будівлю. Окрім знищеної домівки, сім’я втратила і рідну людину – дідуся. Чоловік, рятуючи дітей від вогню, отримав численні опіки несумісні з життям. Єдиною розрадою було те, що батьки побачили своїх дітей живими.

У біді селяни сім’ю не залишили. Родина мешкає в родичів та сусідів. Односельці всіляко підтримують і допомагають родині, хто чим може. Вони збирають для них речі і гроші на ремонт будинку.

У селище завітали і рятувальники, яких дуже вразила історія маленької дівчинки. За свій героїчний вчинок в присутності учнів та вчителів працівники МНС вручили дівчинці грамоту «За особисту мужність та відвагу, виявлені під час порятунку людини», подарунок та номінували Марічку на премію «Герой-рятівник року». Маленький братик теж не залишився без іграшки на згадку.

Тепер однокласники та жителі селища Либохора вважають Марічку своєю героїнею. Сама ж Марічка себе такою не вважає, адже батьки її завжди вчили, що про молодших в родині повинні піклуватися старші.

Визнати, що ти не герой – вже героїчний вчинок. Люди довго будуть пам’ятати про відважну дівчинку з селища Либохора, яка ризикуючи своїм життям, врятувала свого братика від пожежі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *