ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий та виконком зневажили громаду, що стала на захист парку, - Хруставчук

|

На позачергове виїзне засідання виконкому Львівської міської ради у справі Снопківського парку, що мало відбутися вчора, 10 грудня, не з’явився ні мер міста Андрій Садовий, ні жоден член виконкому . Тому це засідання немає жодної юридичної сили, і по-суті не є засіданням виконкому, навіть не громадськими слуханнями, а звичайними зборами громади, які ніяк не вплинуть на вирішення питання можливої забудови у парку «Снопківський». Про це розповів, присутній на зборах, голова Львівської обласної організації ВМГО «Молоді регіони» Богдан Хруставчук.

За його словами, 7 грудня, під час засідання виконкому Львівської міської ради,  головуючий на засіданні перший заступник міського голови Олег Синютка запропонував перенести розгляд питання парку «Снопківський», а також організувати виїзд представників виконкому на територію парку, щоби оглянути все на місці та поспілкуватись з громадою.

«Олег Синютка пообіцяв, що найближчим часом відбудеться позачергове засідання виконкому, на якому члени виконкому особисто оглянуть землі природо-заповідного фонду у Снопківському парку, які згідно Рішення №737 можуть бути забудованими, та поспілкуються з громадою, яка виступає проти забудови парку. Проте ця обіцянка не була виконана, а так зване позачергове засідання виконкому, яке відбулося вчора, 10 грудня –  це лише громадські збори, що проводилися з метою відвернути увагу від проблеми та створити видимість активної участі команди мера у вирішенні питання можливої забудови парку «Снопківський», –  зазначив Богдан Хруставчук.

 Він також розповів, що на так званому засіданні виконкому був присутній лише директор департаменту містобудування Львівської міської ради Андрій Павлів, якому довелося  самостійно відповідати перед громадою за незаконні рішення та дії міських посадовців.

« На засіданні  були присутні близько 30 мешканців прилеглих до Снопківського парку вулиць: Кримської, Кубанської, Бучми, Липової алеї. Громада була обурена відвертою зневагою членів виконкому та мера міста до мешканців Львова та Законів України, адже міські чиновники відверто знехтували громадою та навіть не з’явилися, для того, щоб дати роз’яснення ганебним рішенням, які вони приймають без її згоди. Відповідно, мешканці Львова висунули свої вимоги до чиновників Львівської міської ради, одна з яких: притягнути до відповідальності усіх чиновників, які прийняли Ухвалу № 737 та виділяли землі парку під забудову», – наголосив голова «Молодих регіонів Львівщини».

Богдан Хруставчук окреслив основні вимоги мешканців Львова, що встали на захист Снопківського парку, до чиновників Львівської міської ради.

  • Скасувати рішення від 26.10.2012 № 737 «Про розроблення детального плану території району забудови на вул. Кримській».

  • Провести інвентаризацію та паспортизацію парку.

  • Знести електричну підстанцію фірми «Бодекс», яка сьогодні загрожує життю та здоров’ю громадян.

  • Збільшити межі зоопарку на 4 га землі, як попередньо і обіцяв мер Андрій Садовий.

  • Створити Громадську раду при Львівській міській раді з залученням мешканців, зокрема і з вулиці Кримської, по контролю щодо розроблення іухвалення актів міської ради, що стосуються усіх парків, скверів, природо-заповідних зон Львова, в тому числі і парку «Снопківський», щобунеможливити фальсифікацію документів щодо меж парків у майбутньому і створити громадський контроль.

Богдан Хруставчук також зазначив, що громада Львова відмовилася підписати протокол зібрання, який їм запропонував підписати пан Павлів.

«На думку мешканців, присутніх на засіданні, ні протокол зібрання, ні саме зібрання не мають ніякої юридичної сили, а отже не зможуть вплинути на подальший хід вирішення питання можливої забудови Снопківського парку», – підсумував громадський діяч.

 Також громада Львова висловилася проти можливого будівництва поруч із Снопківським парком поліфункційний комплексу, звернувши увагу на те, що Держава Україна виділила кошти на будівництво і інфраструктуру Євро-2012, зокрема стадіону Арена-Львів, поруч з яким у майбутньому передбачалося будівництво поліфункційного комплексу .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *