ОСТАННІ НОВИНИ

Українські філологи стануть на охороні української мови

|

Сьогодні, 12 грудня, в актовому залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться зустріч викладачів української мови та літератури та вчених-філологів, приурочена питанням, які гостро постали перед сучасною освітньою системою в Україні. Відомі учені та освітяни-україністи з усієї України зберуться для того, аби стати на захист державного статусу та суспільного розвитку української мови. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«У невтішних умовах загальної зневіри філологи прагнуть дати політикам та чиновникам «відкритий урок» – як дієво протистояти викликам часу і виборювати культурно-освітній простір для рідного слова. На зустрічі заплановано створити «Всеукраїнську асоціацію викладачів української мови і літератури», яка ініціюватиме докорінне переосмислення мовно-літературної освіти та сприятиме законодавчому закріпленню її нових стандартів.

У той час, як питання мови «виринає» лише у вирі відчайдушних політичних баталій і залишається актуальним не довше, ніж триває передвиборчий марафон, пріоритетним надзавданням «Всеукраїнської асоціації викладачів української мови і літератури» стане постійний моніторинг за реалізацією мовно-літературних стратегій в Україні та діяльна участь у розв’язанні нагальних проблем щодо утвердження високого авторитету української мови у світі», – кажуть організатори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *