ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров ліквідував центр з розробки українських бойових роботів

|

Кабінет Міністрів України ліквідував науковий центр бойового застосування сухопутних військ, що діяв при Одеській військовій академії, який спеціалізувався на розробці бойових роботів.

Ліквідація передбачена постановою уряду “Про оптимізацію мережі державних наукових установ” від 28 листопада. Дане рішення обумовлюється економією бюджетних коштів.

Згідно з документом, у сухопутних військ України залишиться лише один НДІ – при львівській академії імені Сагайдачного.

В Одесі таким рішення незадоволені, зазначаючи, що одеський науковий центр має більший досвід роботи, ніж львівський, і що він “значно сильніший в науковому плані”.

Варто зазначити, що співробітники центру, заснованого ще в 1992 році, зокрема, запатентували кілька моделей модульних бойових роботів – апаратів з самозамінними деталями, що дозволяють виконувати різні завдання (вести стрільбу, шукати міни, проводити розвідку місцевості).

У центрі також був розроблений варіант модульного робота з “вертикальним гвинтовим підйомником”. Серед інших розробок наукового центру видання називає моделі електродвигунів на танках і технологію, “яка дозволяє одержувати якісне відео з безпілотника в умовах активної радіоелектронної протидії з боку супротивника”.

TCH

Фото: Guardian 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *