ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області буде реалізовано 8 Національних проектів, – Матолич

|

Відповідно до Угоди, підписаної між Львівською облдержадміністрацією, облрадою та Держінвестпроектом України, визначено перелік із восьми Національних проектів, які будуть реалізовані на території Львівщини. Про це сьогодні, 11 грудня, повідомив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич під час Міжрегіональної конференції «Шляхи реалізації інвестиційного потенціалу регіонів України», інформує прес-служба ЛОДА.

Зокрема, Б.Матолич нагадав, що тристоронню Угоду підписали під час ХІІ Міжнародного економічного форуму 12 жовтня 2012  р.

 «Саме в цій Угоді ми визначили, що пріоритетним напрямком співпраці є впровадження проектного підходу до реалізації стратегії розвитку територій, розроблення спільного плану дій на 2012-2015 роки щодо залучення інвестицій та реалізації національних проектів та їх складових, а також інвестиційних проектів, відповідно до стратегічних пріоритетів Львівської області», – наголосив Богдан Матолич.

За словами першого заступника голови ОДА, відповідно до цієї Угоди визначено перелік із восьми Національних проектів, які будуть реалізовані на території Львівщини, серед яких:

– «Енергія природи» – будівництво вітрових та сонячних електростанцій;

– «Нове життя» – створення перинатального центру;

– «Відкритий світ» – облаштування інформаційно-комунікаційної (4G) освітньої мережі національного рівня;

– «Чисте місто» – будівництво сучасного комплексу з переробки твердих побутових відходів;

– «Олімпійська надія – 2022» – створення спортивно-туристичної інфраструктури;

– «Зелені ринки» – впровадження мережі сільськогосподарських ринків;

– «Індустріальні парки України» – створення індустріальних парків.

Також відповідно до підписаної Угоди сформовано перелік заходів, що зобов’язуються здійснити Держінвестпроект України, облдержадміністрація та облрада щодо підготовки і реалізації національних проектів та їх складових на території Львівської області.

Богдан Матолич повідомив, що загальні залучені інвестиції в економіку області складають більше як 7 млрд. грн., завдяки участі у національних, транскордонних та інших іноземних проектах. На його думку, в інвестиційному процесі пріоритетною є розробка проектів та залучення капітальних інвестицій з державного бюджету і фондів розвитку підприємств.

«Міжрегіональна конференція є прекрасною платформою для живого спілкування причетних до реалізації національних проектів України управлінців та фахівців. Тому переконаний, що сьогодні ми віднайдемо ті кроки, які необхідно здійснити для успішної реалізації Національних проектів України», – резюмував перший заступник керівника області.

Довідка:

Учасники конференції розглянуть питання активізації інвестиційної діяльності та формування позитивного інвестиційного іміджу регіонів України, обговорять консолідацію зусиль для реалізації Національних проектів.

У роботі Форуму беруть участь представники Держінвестпроекту, Львівської облдержадміністрації  та облради, представники західних регіонів України, зокрема Рівненської, Хмельницької, Закарпатської, Волинської, Тернопільської, Вінницької,Чернівецької, Івано-Франківської областей, провідних підприємств області, бізнес асоціацій, експертів у сфері інвестиційної діяльності.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *