ОСТАННІ НОВИНИ

Населення можуть «втішити» подорожчанням газу на 50% - експерт

|

Тарифи на газ та комунальні послуги Кабмін може підвищити на 20-50%, вважає експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МПЦД) Ільдар Газизуллін, пише ТСН.

“Якщо подивитися на рівень цін “Нафтогазу” в середньому – це 430 доларів. Зараз українці платять близько 100 доларів за 1000 кубометрів. Відповідно ця різниця є досить високою і, якщо припустити, що ціни не знизяться істотно найближчим часом, то ціни для населення повинні бути приведені до того рівня паритету з імпортом. Ми говоримо про дуже істотне підвищення тарифів в кілька разів”, – пояснив фахівець.

За його словами, очевидним залишається те, що це не повинно відбутися протягом одного року, йдеться про певний перехідний період 3-4 роки, протягом якого уряд буде підвищувати щоквартально ці тарифи. У 2013 році це може бути подорожчання газу на 20-50%, сказав Газизуллін.

Якщо ситуація в четвертому кварталі поточного року буде досить швидко погіршуватися, додав експерт, уряд змушений буде досить швидко ухвалити рішення про підвищення тарифів.

Нагадаємо, нещодавно голова Національної комісії, яка здійснює регулювання у сфері енергетики, Сергій Титенко говорив про підвищення ціни на електроенергію для населення, яке споживає понад 800 кВт-год на місяць у 2013 році. Для інших побутових абонентів тарифи планується зберегти на існуючому рівні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *