ОСТАННІ НОВИНИ

Євро-2020 може провести лише два українські міста – Донецьк та Київ

|

Член виконавчого комітету УЄФА, почесний президент ФФУ Григорій Суркіс прокоментував рішення віддати Євро-2020 кільком країнам.

«На мій погляд, виконком ухвалив історичне рішення, затвердивши ідею проведення Євро-2020 під гаслом «Євро для всієї Європи», – наводить слова Суркіса «Спорт-Експрес в Україні». – Тепер нам потрібно втілити її в життя. Практична реалізація проекту буде базуватися на основі професійних думок членів виконкому, а також авторитетних експертів, залучених комітетом зі змагань національних збірних УЄФА спільно з його адміністрацією».

«Звичайно ж, активну і безпосередню участь в цьому процесі бере і сам Мішель Платіні, якому належить ця геніальна ідея. Її унікальність у тому, що символічне святкування 60-річчя проведення чемпіонатів Європи стане не тільки футбольною, але й знаковою політичною подією. Адже це дасть новий імпульс об´єднанню всієї Європи навколо футболу. Тому зараз важливо ретельно опрацювати найменші деталі цього амбітного плану», – зазначив почесний президент ФФУ.

Торкаючись можливої ​​участі України в боротьбі за право проведення чемпіонату, він зазначив: «У принципі не може йтися про те, щоб претендентами на місце проведення турніру стало відразу декілька міст однієї країни. Але я впевнений, що ФФУ буде намагатися провести консультації з урядом, щоб Україна також подала заявку. А у нас, відповідно, є тільки два міста-претенденти: Донецьк з його 50-тисячною «Донбас Ареною» та Київ з 70-тисячним НСК «Олімпійський», – сказав Суркіс.

На засіданні Виконавчого комітету УЄФА в Лозанні 6 грудня було ухвалено рішення, що фінальна стадія Євро-2020 пройде в декількох великих містах по всій Європі. Схема проведення турніру буде розглянута навесні 2013 року, тоді ж і почнуть надходити й опрацьовуватися заявки. А майбутні численні господарі ЧЄ визначаться в березні 2014-го.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *