ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян закликають переосмислити вуличну інфраструктуру

|

Львів’ян переконуватимуть, що нові дороги та будівництво паркінгів не мають бути серед головних пріоритетів міської влади. Активісти урбан-руху “Lypneva.com” запрошують на презентацію проекту «Переосмислення вулиць Львова», де розкажуть про основні недоліки інфраструктури та планування міста, а також продемонструють дієві шляхи поліпшення, – інформують організатори.

Учасники руху  говоритимуть про болючі для Львова теми: автомобільні корки,  паркування та рух автомобілів у межах пішохідних зон, ганебний стан громадського транспорту, нерозвинена велоінфраструктура, знехтувані громадські простори, занедбані дитячі майданчики та інші проблеми з якими ми стикаємося щодня.

Активісти дослідили доступні методи та механізми завдяки яким міста Данії, Нідерландів, Німеччини та інших країн Західної Європи впоралися з викликами урбанізації, і які могли б допомогти Львову. З іншого боку, відвідувачам заходу продемонструють гіркий досвід північноамериканських міст. Зокрема, йтиметься про Детройт, який з промислового гіганта перетворюється на місто-привид, звідки вже втекли  більше половини мешканців.

Активісти застерігають міську владу від схожих помилок і вже розпочали роботу з впровадження своїх ідей. Про перші успіхи прозвітують на зустрічі.

 “Ми не пересадимо на велосипеди людей, які давно їздять на автомобілях, особливо тих, які користуються дорогими автівками. Це дуже важко. Особливо в нашій країні, де не працюють жодні штрафи, а ДАІ –  декоративний орган. Проте, є ще багато тих, хто немає власних авто. Суть в тому, аби заохотити їх використовувати для пересування велосипеди” – пояснює одну з цілей руху учасник “Lypneva.com” Дем’ян Данилюк.

Члени руху Lypneva.com запрошують усіх, кому небайдужа подальша доля Львова та шлях, яким розвиватиметься наше рідне місто, долучитися до презентації та дискусії.

Особливо важливим учасники майданчика вважають діалог з представниками ЗМІ, адже саме вони здатні поширити серед громадськості ідею розвитку “Львова для людей”. Представники четвертої влади, своєю активною позицією, як ніхто інший можуть впливати на прийняття рішень керівництвом міста. Тому чекаємо на вашу участь, пропозиції та критику.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *