ОСТАННІ НОВИНИ

Мер Львова не дотримав слова в питанні Снопківського парку, - Хруставчук

|

Сьомого грудня, о 15:00, коли Виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні був зобов`язаний задовольнити протест прокуратури Львівської області у питанні Снопківського парку, перед залою виконкому почали збиратися мешканці: мами з маленькими дітками, жителі мікрорайону куди входить Снопківський парк, аби почути на власні вуха, що парк залишиться парком, а протест прокурора буде задоволено. Про це розповів, присутній на засіданні виконкому, голова Львівської обласної організації ВМГО “Молоді регіони” Богдан Хруставчук.

За його словами, мер Львова обіцяв, що 7 грудня відбудеться  перегляд Рішення №737 щодо розробки плану забудови вулиці Кримської, проте Рішення №737 навіть не включили до порядку денного.

“Переглянувши порядок денний засідання виконавчого  комітету, я виявив, що питання щодо протесту прокурора області навіть не було включене. Мало того, навіть перший заступник Прокурора міста, пан Івченко, що був присутній на засіданні виконкому,  не був проінформований про те, що існує даний протест, і що він би мав розглядатися на цьому засіданні. Також пан Івченко зауважив, що наступного разу просить повідомляти про розгляд заявлених протестів”, – зазначив громадський діяч.

Богдан Хруставчук розповів, що для нього залишається незрозумілим питання: чому прокуратура міста свідомо ігнорує протести, що виносяться прокуратурою області, і навіть не знає, що не відреагувавши на Рішення №737, на виконкомі 26.10.2012 року, свідомо вчинила бездіяльність і допустила прийняття такого незаконного Рішення?

Політик також нагадав  слова мера А.Садового, який попередньо наголошував , що “ прокуратура зайняла принципово правильну позицію ”, щодо Рішення №737, “ Бо ніхто ніколи не планував і не має наміру дозволити будівництво у Снопківському парку.”.

“Очевидно наш міський голова забув, що вже існує ділянка депутата Білоуса, з чіткім проектом багатоповерхівки, саме у Снопківському парку”, – наголосив голова “Молодих регіонів Львівщини”.

Богдан Хруставчук переконаний, що обіцянка очільника міста,  залишилася лише обіцянкою, а мер міста  в черговий раз довів, що законів для міської ради не існує, адже начебто відкоригована схема, і пропозиція Г.Пайонкевич, щодо часткового задоволення протесту,  вкотре доводить, що мерія стоїть на стороні забудовника, а не громади міста.

“Навіть депутатам міської ради не вдалось переконати виконавчий комітет задовільнити протест,  скасувати Рішення №737, та виконати вимогу громади. А Перший заступник прокурора міста Івченко, навіть не зауважив, що тим самим виконком порушив законодавство і проігнорував протест прокуратури Львівської області, відклавши його. А як же тоді щодо строків реагування на протест прокурора? Чи пану Івченку вони не відомі? Натомість, мовчазна згода прокурора міста з головуючим, викликає багато запитань”, – переконаний Богдан Хруставчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *