ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада співпрацюватиме з міськрадою Каунаса

|

Делегація Львівщини взяла участь у сесії міської ради Каунаса, під час якої було підписано Протокол про наміри співпраці між Львівською обласною радою та міською радою Каунаса, інформує прес-служба Львівської облради.

Документ підписали міський голова Каунаса Андріус Купчінскас та секретар комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Львівської обласної ради Ярослав Кравченко. Цю угоду підтримали своїм одностайним голосуванням депутати міської ради Каунаса.

На цьому зібранні були також присутні депутат Львівської обласної ради Юрій Зірченко, колишній голова обласної ради Олег Панькевич, заступник голови Жовківської районної ради Богдан Юрдига.

У підписаному документі йдеться, що сторони заохочуватимуть до співпраці загальноосвітні школи, а також навчальні заклади культури та мистецтва, також співпрацюватимуть в організації молодіжних культурних конкурсів, обміну досвідом у розвитку спортивної та туристичної інфраструктури, в проведенні фестивалів. Задекларовано наміри співпраці між муніципальними адміністраціями з метою розробки сучасної моделі місцевого державного управління, обмін досвідом у галузі планування та управління міськими територіями, підтримка бізнесу.

Представник делегації Львівщини Богдан Юрдига запросив молодь Каунаса взяти участь у фестивалі «Зашків – земля героїв», який проходить влітку на Жовківщині. Також прозвучала пропозиція  щодо спільного створення фільму про боротьбу Лісових братів та УПА.

На завершення Ярослав Кравченко подарував каунаським депутатам портрет Степана Бандери та книгу про історію УПА.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *