ОСТАННІ НОВИНИ

Чехи хочуть співпрацювати з Львівщиною

|

Голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк провів зустріч із представниками 15-ти великих чеських компаній, які зацікавлені в інвестуванні у Львівщину та організації в регіоні різного ґатунку бізнесу. Делегацію чеської бізнес-місії особисто очолив Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

У зустрічі також взяли участь перший секретар Посольства Чеської Республіки в Україні, керівник економічного відділу Ян Ербен, Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Давід Павліта, представник МЗС України у м. Львові В’ячеслав Войнаровський та інші.

На початку зустрічі Михайло Костюк охарактеризував економічний потенціал області та підкреслив її вигідне географічне розташування, розвинуту транспортну інфраструктуру і значний транзитний потенціал.

«Обласна влада докладає максимальних зусиль для того, щоб привабити потенційного інвестора. Сьогодні у Львівській області діє єдиний дозвільний центр, а податкова адміністрація перетворюється з контролюючої на сервісну службу і робить кроки на зустріч бізнесу, щоб стати партнером для ділових кіл», – наголосив М. Костюк.

Керівник області зазначив, що Львівщина зацікавлена в інвестиціях у сільське господарство, туризм, рекреацію та малі господарства.

У відповідь на це Іван Почух наголосив на перспективі співпраці Чеської Республіки з Львівщиною в галузях енергетики (йдеться насамперед про альтернативні види палива), сільського господарства (для прикладу, сторони готові розглянути проект організації кооперативу з вирощування на Львівщині хмелю), транспорту та в комунальній сфері.

Після зустрічі з головою ЛОДА чеська бізнес-місія матиме перемовини із основними представниками бізнесу Львова і області щодо потенційної співпраці.

Станом на 1 жовтня 2012 року обсяг чеських інвестицій в економіку Львівської області склав 10,7 млн дол. США і становить 0,7 % від загального обсягу інвестицій в область.

Загальний обсяг внесених іноземних інвестицій в область склав 1593,6 млн дол. США. З них протягом січня-вересня 2012 року надійшло 290 млн. дол. США.

У січні – вересні 2012 року обсяг зовнішньої торгівлі Львівської області з Чехією склав 72,5 млн дол.США (85,6 % до 3 кварталів 2011 року). При цьому експорт склав 26,7 млн дол.США (115,8 % до відповідного періоду 2011 року), а імпорт – 45,8 млн дол.США (74,3 % до січня – вересня минулого року).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *