ОСТАННІ НОВИНИ

Після Нового року буханка сірого хліба буде коштувати 5 грн?

|

На початку наступного року ціни на хліб в Києві, скоріш за все зростуть, оскільки пекарі наразі працюють у збиток, заявив гендиректор “Київхліба” Володимир Череда.

“Щоб вийти на мінімальний рівень рентабельності 12%, нормальна ціна повинна бути в роздрібній торгівлі як мінімум 4 гривні за 500-грамовий батон вищого ґатунку, український хліб повинен коштувати 5 гривень. Це мінімальна ціна, яка дасть можливість підприємствам розвиватися”, – сказав Череда, пише TCH посилаючись на газету “Сегодня”.

Причинами можливого росту цін на продукт номер один, головний пекар столиці називає те, що подорожчало переважно не борошно, а інші складові виробництва (газ, електроенергія, витрати на перевезення, оплату праці тощо).

Нагадаємо, до виборів влада неодноразово заявляла, що на сьогодні в Україні причин для подорожчання хліба немає, оскільки у країни є великі запаси продовольчого зерна, що залишились з минулого рекордного за врожаєм року. Проте вже на наступний після голосування день пекарі заявили про наміри підняти ціни на соціальні сорти хліба.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *