ОСТАННІ НОВИНИ

Третина офісних працівників отримувала пропозиції про роботу «з інтимом»

|

Половині жінок та десятій частині чоловіків хоча б раз під час пошуку роботи траплялися вакансії з пропозиціями «додаткових» послуг інтимного характеру. 27% жінок та 7% чоловіків стикалися з пропозиціями інтимних послуг під час проходження співбесіди. Чоловіки нарівні з жінками погоджуються на роботу «з інтимом», і найчастіше роблять це, виходячи з прагматичних міркувань. Такі дані було отримано у результаті дослідження міжнародного кадрового порталу hh.ua, яке проводилося у листопаді 2012 року.

В Інтернеті останнім часом з’явилося багато джоб-сайтів-одноденок, які нагадують дошку оголошень на розі будинку. Там публікуються дуже різні пропозиції роботи, і багато з них – недобросовісні. Зокрема, подібні сайти майорять вакансіями «з інтимом», і пошукач, прийшовши на співбесіду у солідну на перший погляд контору, може отримати неприємний сюрприз.

Щоб оцінити масштаб лиха, ми поцікавилися у нашої аудиторії, чи траплялися їм вакансії «з інтимом» на інших джоб-сайтах.

Як виявилося, вакансії з пропозиціями «додаткових послуг» інтимного характеру трапляються жінкам у 4 рази частіше, ніж чоловікам. Пропозицій попрацювати кимось на кшталт «асистента керівника з інтимом» ніколи не отримували 85% чоловіків та менше половини жінок (40%).

Серед тих, кому траплялися вакансії «з інтимом», 44% отримали таку пропозицію під час співбесіди, в ході попереднього листування, розмови по телефону чи в Skype. Для більшості опитаних (51%) такі випадки поодинокі. Лише 11% респондентів отримують такі пропозиції постійно, а ще 15% – досить часто.

Що стосується форми пропозиції, то в 55% таких випадків про інтим у службових обов’язках на співбесіді повідомляли прямим текстом, а в 45% – натяками.

Ті, хто бажає найняти на роботу асистента чи секретаря «з інтимом» висувають до кандидатів високі вимоги. Посада передбачає не лише неформальні відносини з керівником (25%) та супровід його у відрядженнях (27%), але й високі професійні навички (ведення справ фірми, організація зустрічей, переговори з партнерами, володіння мовами тощо) (25%) та ненормований робочий графік (23%).

Оклад посади «з інтимом» у більшості випадків невеликий. 42% опитаних зізналися, що за подібну роботу їм пропонували від 5 000 до 10 000 грн. Ще 28% назвали суму від 10 000 до 15 000 грн. І лише 10% респондентів повідомили, що могли б заробити від 15 000 до 25 000 грн. Серед інших варіантів оплати фігурувала схема «оплата за результатами».

Цікаво, що і чоловіки, і жінки однаково часто погоджуються на роботу з інтимом. У тому, що вони хоча б раз приймали подібну пропозицію, зізналися 4% опитаних жінок та 5% чоловіків. Більшість давала згоду через високу зарплату та вигідні умови (43%). 20% опитаних нарікали на скрутне фінансове становище, неможливість знайти іншу роботу і навіть на труднощі в особистому житті. Чоловіки з-поміж інших причин вказували: «люблю секс», «мені подобається», «приваблива начальниця». Жінки – «не бачу, чому ці обов’язки мають не подобатися».

Більшість респондентів (незалежно від статі) вважає роботу «з інтимом» формою проституції. П’ята частина респондентів вважає цю діяльність способом заробити більше грошей та побудувати кар’єру, але називає такий спосіб аморальним. Ще 26% вважають таку роботу порушенням закону та прав людини, а 22% опитаних вважають вимоги «інтимних послуг» сексуальним домаганням.

Жінкам притаманна більш критична та моралізаторська оцінка роботи «з інтимом». Вони частіше, ніж чоловіки, говорять про порушення прав людини та форму проституції. Чоловіки більше схильні бачити у такій роботі економічну вигоду та звичайний спосіб влаштувати особисте життя.

Дані було отримано у результаті опитування серед зареєстрованих користувачів сайту hh.ua у другій половині листопада 2012 року. В опитуванні взяли участь 3061 респондентів, серед яких 57% – чоловіки, 43% – жінки віком від 20 до 35 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *