ОСТАННІ НОВИНИ

Львів`янка впізнала у рекордсмені Гіннеса свого померлого сина

|

Тетяна Федух з Нового Села у Львівській області побачила у районній газеті фотографію «магнітного» хлопчика на ім`я Джонатан і відразу ж впізнала у ньому точну копію свого сина.

Федух розповіла “Комсомольськой правде” в Украине”, що пологи, які проходили 2 вересня 1993 року, їй довго не давали спокою: “Народжувала я під крапельницею 2 вересня 1993 року. Коли з`явився перший близнюк Сашка, лікар чомусь зажадала викликати анестезіолога і крикнула, що вона вже тримає голову другого малюка в руках. Я ще подумала: навіщо мені анестезіолог, коли все йде нормально? Тим не менш анестезію мені зробили, і останнє, що я почула – слова лікаря: “Роби з нею, що хочеш, вона готова!” – згадує жінка.

Коли породілля прокинулася, їй сказали, що діти живі, проте стан у них важкий. Але дозволили подивитися на синів. О 18:30 наступного дня їй повідомили, що один хлопчик – Василько – помер: “А я якраз в цей час бачила його живим! Лікар вивела мене до коридору, почала переконувати, що поряд з Сашею я бачила іншого хлопчика. Мені зробили укол, і я заснула”, – розповідає Федух.

Далі були тривалі розбірки. У міліції Тетяні повідомили, що у її дитини брали аналізи, причому через півтори години після нібито її смерті. Результати цих аналізів були у справі. Але кримінальна справа так чомусь й не була порушена. Через сім днів батькові видали крихітне тільце, причому з моргу зовсім іншого пологового будинку.

Чому – ніхто так і не пояснив. Тетяна весь цей час була з Сашком у лікарні, навіть на похороні не була. Тож мертвого Василька вона не побачила. Пізніше сусіди розповідали, що покійний свекор дивувався: мовляв, Таня говорила, що народила близнюків, а ми поховали якесь циганча – смугленького, абсолютно не схожого на нас.

Розмірене провінційне життя Федухів перевернула з ніг на голову замітка у звичайній районній газеті. Це було в січні 2005 року. В коротенькому тексті повідомлялося, що американський хлопчик Джонатан Фрідман з штату Арізона, що володіє паранормальними здібностями, потрапив у Книгу рекордів Гіннеса. Він – дитина-магніт, здатний кілька секунд утримувати на обличчі відразу сім ложок. А поруч – фото. Збіг у зовнішності хлопчиків був вражаючим, тому ні у кого не залишилося сумнівів, що це був Василько, який нібито помер при народженні.

Тетяна звернулася в редакцію видання, від них – в міліцію, пізніше – в прокуратуру. Там жінці пообіцяли зробити ексгумацію похованого малюка і тест на ДНК. Але згодом передумали: мовляв, від тіла вже нічого не залишилося, і з фінансуванням туго. І це притому, що сплив цікавий факт – акушерка, яка приймала пологи у Тетяни, давно переїхала до США.

А в тій самій газеті пригадали ще один “штрих до портрета”: “У 2005 до нас в редакцію прийшов студент, попросив вирізки про Джонатана і сказав, що їде до Америки на стажування і спробує знайти родину того хлопчика, – розповів Мирослав Малахівський, редактор газети. – Знайшов, але батьки категорично відмовилися спілкуватися. І, як пізніше з`ясувалося, відразу ж переїхали всією родиною в інше місто. На жаль, більше про них ніхто нічого не знає. А той студент залишився жити в Штатах, і з ним зв`язку немає”.

“Я не збираюся забирати свого сина у людей, які його виростили, – каже Тетяна. – До того ж він уже дорослий хлопець. Я просто хочу знати правду. Жити в невіданні стільки років – ворогові не побажаєш”, – пояснює позицію Федух.

У пологовому будинку, як виявилося, працюють ті ж лікарі, які трудилися і в той період. Але як тільки мова заходить про Тетяну та її близнюків, медиків немов підміняють. Один з них, який представився Олександром Ярославовичем, перейшов у наступ: “Я не зобов`язаний і не буду відповідати на ваші дурні питання!”

Ще одна лікар чесно зізналася, що просто не хоче вилетіти з роботи, тож всі розмови – тільки з дозволу керівництва. Адвокат, якого найняла сім`я, говорить, якщо підтвердиться, що Джонатан – це Василько, то сім`я Федух буде вимагати відшкодування морального збитку. Але на все це потрібні час і незаперечні докази.

TCH

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *