ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи заборонили самим собі блокувати трибуну Ради

|

Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні в цілому проект закону № 11468-1 “Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України” (щодо особистого голосування за допомогою електронної системи)” ініційований главою регламентного комітету Володимиром Макеєнко.

” За “проголосували 338 народних депутати з мінімально необхідних 226.

Відповідно до закону перед відкриттям кожного пленарного засідання проводиться реєстрація народних депутатів особисто на підставі пред`явлення посвідчення народного депутата та підтвердження своєї присутності власноручним підписом. У залі засідань Верховної Ради народний депутат реєструється за допомогою електронної системи таким чином, щоб унеможливлює здійснення реєстрації замість народного депутата іншою особою.

Відкрите голосування, згідно з прийнятим законом, здійснюється кожним народним депутатом України особисто за допомогою електронної системи таким чином, що унеможливлює голосування замість народного депутата іншою особою. Результати голосування фіксуються поіменно, в тому числі з можливим роздрукуванням результатів голосування кожного народного депутата. На вимогу народних депутатів результати голосування можуть висвітлюватися на інформаційному табло електронної системи в залі засідань по депутатських фракціях.

Голосування на пленарному засіданні Верховної Ради здійснюється народними депутатами шляхом подачі голосів “за”, “проти” або “утримався”. Ухилення від голосування народними депутатами, які зареєструвалися на відповідному пленарному засіданні, не допускається.

На пленарному засіданні народний депутат не повинен перешкоджати розгляду питань порядку денного, у тому числі шляхом блокування трибуни, перешкоджати роботі головуючого на пленарному засіданні, а також голосування інших народних депутатів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *