ОСТАННІ НОВИНИ

Державні житлові програми зупиняться

|

Кабмін в бюджеті-2013 пропонує скоротити фінансування житлових програм майже на 900 млн грн, пишуть «Коментарі».

Внесений Кабміном на розгляд до Верховної Ради проект бюджету-2013 передбачає зниження фінансування державних житлових програм до 467 млн 889 тис. грн, що на 883 млн 950 тис. грн   менше, ніж закладено на житлові програми в бюджеті 2012 року.

Про це йдеться в тексті законопроекту № 11000 «Про Державний бюджет України на 2013 рік».

У пояснювальній записці до бюджету йдеться, що за рахунок цих коштів «буде забезпечено часткове відшкодування частини відсотків за іпотечними кредитами, отриманими позичальниками в банках на будівництво або придбання житла в 2012 році і укладення нових кредитних договорів», – зазначено в пояснювальній записці до бюджету» .

Детальніше про те, що обіцяє країні проект Держбюджету-2013 читайте в матеріалі «Соціальна справедливість перетвориться на сімейний підряд «регіоналів».

Як повідомляли «Коментарі», реалізація програми з державного  іпотечного кредитування під 3% річних почалася з травня 2012 року. Після оформлення іпотеки та оплати першого внеску в розмірі до 25% загальної суми кредиту громадянин щомісяця погашає 3%, решту суми має виплачувати держава з бюджету, в якому на ці цілі передбачено 1 млрд  грн. Для отримання 3%-ної державної іпотеки потрібно заробляти до 10 тис. грн. на  місяць або мати сімейний дохід у 30 тис. грн.

 

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *