ОСТАННІ НОВИНИ

Вступив у дію ЗУ щодо вдосконалення оподаткування при відчуженні транспортних засобів

|

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області повідомляє, що з 3 грудня 2012 року набрав чинності Закон України “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування при відчуженні транспортних засобів”. Про це інформує прес-служба Львів якої ОДА.

Зазначеним Законом внесено зміни до Закону України “Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон), згідно яких платниками збору на обов’язкове державне пенсійне страхування є підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні в підрозділах Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України, крім випадків забезпечення легковими автомобілями інвалідів згідно із законодавством та успадкування легкових автомобілів відповідно до закону.

Об’єктом оподаткування для зазначених платників відповідно до пункту 6 статті 2 Закону є вартість легкового автомобіля.

Для вищезазначених платників збору, залежно від вартості об’єкта, визначеного пунктом 6 статті 2 Закону, встановлено ставки збору в таких розмірах:

3 відсотки – якщо об’єкт оподаткування не перевищує 165розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на            1 січня звітного року (у грудні 2012 року – 177045грн.);

4 відсотки – якщо об’єкт оподаткування перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року (у грудні 2012 року із суми, що перевищує 177045грн. до 311170грн.);

5відсотків – якщо об’єкт оподаткування перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року (у грудні 2012 року із суми, що перевищує 311170грн.);

Відповідно до статті58Конституції України закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи.

Таким чином, особи, які набули право власності на легковий автомобіль до 03.12.2012 р. та проводять  державну реєстрацію в підрозділах Державтоінспекції після набрання чинності Закону України від 02.10.2012         №5413-VI “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування при відчуженні транспортних засобів” сплачують збір на обов’язкове державне пенсійне страхування відповідно до норм Закону,  що діяли до 03.12.2012 р.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *