ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили відділення дитячої нейрохірургії

|

Сьогодні в міській дитячій клінічній лікарні у Львові розпочало роботу дитяче нейрохірургічне відділення. Як інформує прес-служба Львівської міської ради, поки що це єдине таке відділення у Західній Україні.

«Сьогодні ми в нашій міській дитячій лікарні відкриваємо нове відділення – це відділення нейрохірургії. Це єдине відділення на всю Західну Україну, де є 15 ліжкомісць для дітей, які можуть тут лікуватись” – цитує пре-служба слова міського голови Львова Андрія Садового. 

Як вказують у прес-службі, вирішувати питання із наданням якісної допомоги діткам із нейротравмами у Львові почали ще у 1996р. Тоді вперше у Львівській області на базі міської дитячої клінічної лікарні було організовано підрозділ дитячої нейрохірургії на 10 ліжок в складі загальнохірургічного відділення.  І так було аж до 1 грудня 2012 року.

Утім з кожним роком спостерігається збільшення госпіталізованих дітей з нейрохірургічною патологією з 508 дітей – 2007р., до 622 дітей – 2011р. Збільшується також кількість проведених консультацій по санавіації (з 32 – 2007р. до 78 – 2011р). Водночас збільшилась кількість оперативних втручань до 155 в 2011 році, вдвічі збільшилась кількість операцій дітям періоду новонародженості,  розширився і сам діапазон втручань.

Зараз за рік з нейрохірургічною патологією госпіталізують понад 600 дітей, 150-170 оперують, в тому числі до 40 новонароджених. Переважно це черепно-мозкова та спинальна травма периферичної нервової системи, вроджені вади розвитку, набута гідроцефалія, об`ємні процеси центральної нервової системи, запальні процеси центральної нервової системи.

Для проведення капітального ремонту новоствореного відділення в міській дитячій клінічній лікарні з бюджету міста  було виділено 986 тис.грн.; окрім того було додатково залучено 87 тис.грн. позабюджетних коштів.

Основними завданнями відділення залишається надання якісної медичної допомоги дітям з нейрохірургічною патологією Львова і області. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *