ОСТАННІ НОВИНИ

Відбудову транскордонної українсько-польської меліоративної мережі обговорили на Львівщині

|

28-30 листопада на території Львівщини з робочим візитом перебувала делегація Воєводського управління меліорації і водних споруд (ВУМіВС) в м.Любліні Республіки Польща. В рамках візиту між Львівським обласним управлінням водних ресурсів та представниками ВУМіВС відбулись ряд робочих зустрічей, інформує прес-служба ЛОДА.

Метою візиту делегації польського управління меліорації і водних споруд було обговорення ряду актуальних питань, зокрема:

– доопрацювання інтегрованого проекту «Відбудова транскордонної меліоративної мережі, комплексу гідротехнічних споруд, оптимізація параметрів існуючих водотоків в басейні рік: Солокія, Річиця, Біла, Варежанка, з метою забезпечення пропуску паводкових і високих вод, раціонального використання водних ресурсів та покращення екологічної ситуації довкілля»;

– вирішення питань утримання прикордонних водотоків та прикордонних меліоративних об’єктів в рамках міждержавної Українсько-Польської Угоди «Про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах».

Участь у робочих зустрічах від польської сторони взяли: директор ВУМіВС в Любліні Станіслав Якимюк, його заступник Анджей Піхля, головний бухгалтер Євгеніуш Адасік, інспектор нагляду Євгеніуш Дацюк, а також зі львівської сторони: начальник Львівського обласного управління водних ресурсів Ярослав Бурлак, керівник Робочої Групи з питань протиповеневого захисту, регулювання і меліорації прикордонних вод Микола Козак, начальники Жовківського і Сокальського управлінь водного господарства та інші.

Польська сторона проінформувала, що вищеназвана заявка подана у Спільний Технічний Секретаріат Програми, а усі запропоновані під час обговорень 28-30 листопада доопрацьовання інтегрованого Проекту будуть додатково спрямовані на вимогу цього Секретаріату.

Учасники зустрічей також здійснили виїзні обстеження прикордонних рік Варежанка, Біла, Річиця і Солокія та прикордонних меліоративних систем. В результаті цих оглядів встановлено необхідність проведення невідкладних протипаводкових, відбудовчих та робіт із модернізації існуючої інженерної інфраструктури водогосподарських об’єктів, в басейні вищевказаних рік, з метою забезпечення оптимального режиму рівнів ґрунтових вод, протиповеневого захисту та охорони навколишнього середовища.

Окрім цього, українська сторона на вимогу Головного партнера, – Люблінського Воєводського управління меліорації і водних споруд, зобов’язалась надати у встановлені терміни та в повному обсязі необхідні матеріали для подальшої реалізації даного інтегрованого Проекту.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *