ОСТАННІ НОВИНИ

У Соборі Паризької Богоматері відбулась інтронізація владики Бориса (Ґудзяка)

|

У Парижі в Соборі Паризької Богоматері відбулася церемонія інтронізації владики Бориса (Ґудзяка) як Апостольського екзарха для українців греко-католиків у Франції, Бельгії, Голландії, Люксембурзі та Швейцарії. Про це повідомляє прес-служба УКУ.

Божественну Літургію 2 грудня очолив Глава УГКЦ Святослав (Шевчук). Участь у церемонії взяли Архиєпископ Парижа Кардинал Андре Вент-Труа та Кардинал Крістоф Шенборн. На урочистій Літургії співслужили єпископи та десятки священиків УГКЦ з різних країн світу, представники Католицької та Православних церков. Богослужіння супроводжував хор Львівської духовної семінарії Cвятого Духа та Українського католицького університету «Стрітення».

Урочистості розпочались пішою ходою від головної церкви греко-католиків у Парижі – катедри святого Володимира, до собору Нотр-Дам. На інтронізацію єпископа Бориса (Ґудзяка) з’їхалися паломники з України та усього світу. Собор Паризької Богоматері, який може умістити три тисячі осіб, був переповнений.

Під час проповіді Патріарх Святослав (Шевчук), наголосив на історичній важливості цього моменту, який переживає Українська Греко-Католицька Церква.

Екзарх Борис (Ґудзяк) подякував Патріархові та Синодові Єпископів УГКЦ за довіру, благословення та підтримку, також дипломатам та паломникам, які приїхали до Парижу з нагоди інтронізації. «Ми маємо велику відповідальність ділитися благодатями, якими Бог нас наділив, тому виходьмо із своїх зон комфорту і відкриваймося ближнім», – резюмував Борис (Ґудзяк).

Фото: прес-служба УКУ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *