ОСТАННІ НОВИНИ

Конгрес США хоче ліквідувати лотерею Green Card

|

Палата представників проголосувала за скасування щорічної імміграційної візової лотереї та передачу цих імміграційних віз іноземним студентам, які здобувають у США ступені вищі за бакалавра з природних, точних і технічних наук. Як повідомляє УНІАН із посиланням на Washington Times, за ухвалення законопроекту проголосувало 245 конгресменів проти 139. “Ухвалення законопроекту 245 голосами проти 139 стало першою перевіркою для плану Республіканської партії поступово розібратися з імміграцією, і хоча законопроект пройшов, протидія демократів свідчить, що цьому плану ще належить зіткнутися з серйозними перешкодами”, – говориться в повідомленні. Офіційно головним аргументом на користь законопроекту було те, що він полегшить видачу грін-кард людям, які вивчають природні науки, технології та інженерну справу, хоча боротьба в основному точилася навколо республіканських планів скасувати імміграційну візову лотерею, яку республіканці вважають розсадником шахрайства.

“Я не можу підтримати закон, який зіштовхує іммігрантські співтовариства один з одним”, – заявила член Конгресу Зої Лофгрен, яка очолює демократів у підкомітеті з імміграції.

За її словами, щороку використовуються всі 55 тисяч імміграційних віз, проте, як свідчить статистика Національного наукового фонду, навіть просто претендувати на візи за новим законопроектом зможуть лише 30 тисяч студентів на рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *