ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові Amnesty International протестувала проти смертної камери

|

Активісти Amnesty International сьогодні у Львові провели акцію проти смертної кари в Білорусі. Молоді люди, тримаючи гасла «Ні! Зупинимо смертну кару!», розповідали львів’янам про події у Білорусі, а також пропонували сфотографуватись з різнокольоровими стрічками. 

«Ми ці фотографії надішлемо Любові Ковальовій у Мінськ, матері страченого у березні цього року Владислава Ковальова (суд Білорусі визнав хлопця винним в організації теракту 11 квітня 2011 року у мінському метро). Ми вийшли на вулиці Львова, щоб розповісти львів’янам, що матері не віддають тіло сина для поховання, ми проти нелюдського покарання і закликаємо білоруську владу скасувати смертну кару», – каже активіст Зорян Кісь.
Чимало львів’ян говорили в коментарях для Радіо Свобода, що не дуже обізнані з подіями у Білорусі. Але охоче слухали активістів і фотографувались на знак солідарності з матір’ю, яка, як і більшість правозахисних організацій, вважає, що судовий процес над її сином проводився несправедливо. Жінка розпочала активну правозахисну кампанію проти смертної кари у Білорусі. Вона вимагає також повернути їй тіло сина.

Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *