ОСТАННІ НОВИНИ

У міськраді дискутують, чи брати мільйони кредиту на сихівський трамвай

|

У Львівській міській раді точаться дискусії щодо того, чи потрібно Львову брати кредит на продовження четвертого трамваю на Сихів, повідомив сьогодні під час засідання Львівського прес-клубу голова бюджетної комісії Львівської міської ради Яромир Самагальський.

За його словами, питання щодо запозичення  16 мільйонів євро є предметом дискусії, адже ці кошти також ляжуть додатковим навантаженням на міський бюджет, незважаючи на те, що до тіла кредиту дають ще й ґрант. Водночас голова комісії підкреслив, що жоден з таких проектів не зробить погоди у транспортному забезпеченні міста, поки не будуть переглянуті тарифи на проїзд та не буде радикально скоригована пільгова політика.

Натомість депутат міської ради Юрій Кужелюк називає цей проект суто політичним. На його переконання, таким чином міська влада хоче сподобатися сихівчанам.

“Трамвай на Сихів – політичний проект, щоби сподобатися сихівчанам. Але якщо його реалізувати, то не можна говорити жителям Львова, чому падають балкони, чому течуть дахи, чому на тому ж Сихові ніяк не можуть добудувати садочок”, – наголосив депутат.

Водночас  доктор економічних наук Віктор Шевчук вказав, що з одного боку, це цікавий проект у соціальному плані, бо таким чином можна буде підняти капіталізацію земель в цьому районі. Але він сумнівається, що такий проект доцільно запускати саме зараз. Науковець переконаний, що це питання можна вирішити за допомогою тролейбусів, хоча б через те, що це значно дешевше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *