ОСТАННІ НОВИНИ

Найближчим часом Львів має віддати понад 500 мільйонів боргів банкам

|

Борги Львова за банківськими запозиченнями на цей момент сягають 548 мільйонів гривень, повідомив сьогодні під час засідання “Львівського прес-клубу” голова бюджетної комісії Львівської міської ради Яромир Самагальський.

“Реальні борги за банківськими запозиченнями становлять 548 мільйонів гривень”, – сказав він.

За словами Самагальського, проблема є з валютними запозиченнями через коливання курсу гривні, адже місту доводиться віддавати більші суми у гривнях.

Водночас голова комісії зауважив, що ці позики, особливо, від ЄБРР мають і низку переваг – їх дають під відносно низький процент і до цього ще й дають частину ґрантових коштів.

Також Самагальський розповів, що на 1 січня 2010 року боргові зобов`язання перевищували мільярд гривень і за два роки їх вдалося зменшити практично удвічі.

Проте віддавання боргів має і негативний бік – тіло боргу віддають з бюджету розвитку, тому на вирішення інших поточних проблем коштів практично не залишається. Як зазначив депутат Львівської міськради Юрій Кужелюк, цього року за зовнішніми запозиченнями треба віддати 160 мільйонів гривень, а в бюджеті розвитку на цей момент – трохи більше 200 мільйонів.

“За все треба платити – якщо ми хочемо реалізувати такі великі проекти за позичені кошти, то  не буде грошей на ремонт шкіл, дахів та інші поточні потреби” – наголосив депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *