Майже 19 млн. гривень витратили для очищення Львівщини від пестицидів

|

Для остаточного очищення Львівщини від пестицидів Держуправління охорони навколишнього природнього середовища у Львівській області залучило майже 19 млн. гривень, інформує прес-служба управління.

Зокрема, для ліквідації пестицидів на території Львівської області з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища виділили 17,5 млн. гривень та ще 1,358 млн. гривень  – з обласного фонду ОНПС.

Відтак протягом 2011 – го та весни 2012 року з території 15 районів області та Львова вивезено біля 741,67 тонн непридатних для використання в сільському господарстві пестицидів і тари з-під них

Загалом впродовж 2-х останніх років із Львівської області вивезено майже 800 тонн (797,043 т). Тобто питання щодо очищення Львівщини від цих небезпечних відходів можна вважати вирішеним.

Однак після вивезення усіх непридатних  пестицидів і тари від них першочерговим  питанням залишиться екологічно безпечна консервація складів, проведення обстежень ґрунтів у місцях зберігання пестицидів та їх рекультивація.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *