ОСТАННІ НОВИНИ

Політв’язні відвідали Музей національно-визвольної боротьби

|

28 листопада Львівська обласна Спілка політичних в’язнів України організувала для своїх членів екскурсію в Музей національно-визвольної боротьби у Львові. Для участі в такому масовому заході приїхали до Львова колишні політичні в’язні, їхні діти і родичі майже з усієї
Львівщини. Про це повідомили у прес-службі Львівської облради.

«Мені дуже приємно разом з вами перебувати в цій музейній залі. Тут ми маємо можливість більше дізнатися про боротьбу українського народу за свою незалежність, зокрема про те, як воювали наші герої, чого вони прагнули», – сказав голова Львівської обласної організації Спілки політичних в’язнів України Володимир Горовий.

Посивілі ветерани-політв’язні із захопленням оглядали музейну експозицію, пригадували важкі роки, проведені у тюрмах, таборах, на засланні, ділилися спогадами.
«Цього дня наші ветерани-політв’язні чекали давно. Адже вони безпосередньо брали участь у створенні експозиції музею. Тут є їхні власні речі, збережені від тих тривожних часів», – зазначив депутат Львівської обласної ради, заступник голови Спілки Юрій Зірченко.

Відкриття Музею національно-визвольної боротьби відбулося 13 жовтня, у переддень 70-річчя створення УПА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *